Obama wil een nieuwe wet voor werkgelegenheid lanceren en vraagt daarbij 30 miljard dollar van de grote banken om de kleinere te helpen.

"Ik stel voor dat we 30 miljard dollar van de grote banken van Wall
Street overhevelen naar de lokale banken die de kleinere ondernemingen de nodige leningen garanderen om zich staande te houden", verklaarde president Obama in het Congresgebouw.

De president stelde ook nog andere plannen voor ten voordele van kleine en middelgrote ondernemingen. Volgens Obama zorgen zij in de VS het meest voor nieuwe banen.

"Ik wil zonder vertraging een werkgelegenheidswet op mijn bureau", benadrukte hij.

Voorts wil de president de Amerikaanse export in vijf jaar tijd
verdubbelen om twee miljoen jobs te garanderen.

Obama wil een nieuwe wet voor werkgelegenheid lanceren en vraagt daarbij 30 miljard dollar van de grote banken om de kleinere te helpen. "Ik stel voor dat we 30 miljard dollar van de grote banken van Wall Street overhevelen naar de lokale banken die de kleinere ondernemingen de nodige leningen garanderen om zich staande te houden", verklaarde president Obama in het Congresgebouw. De president stelde ook nog andere plannen voor ten voordele van kleine en middelgrote ondernemingen. Volgens Obama zorgen zij in de VS het meest voor nieuwe banen."Ik wil zonder vertraging een werkgelegenheidswet op mijn bureau", benadrukte hij.Voorts wil de president de Amerikaanse export in vijf jaar tijd verdubbelen om twee miljoen jobs te garanderen.