De rechtbank sprak zich uit over de overeenkomst die AB InBev en het Amerikaanse ministerie van Justitie eind vorige week bereikten over de voorwaarden die met de overname gepaard gaan, deelt AB InBev mee. De Leuvense brouwer verwacht de transactie in juni af te ronden.

Concurrentie in het gedrang

AB InBev controleerde al de helft van Grupo Modelo en lanceerde een bod van circa 20 miljard dollar (9,15 dollar per aandeel) op de resterende helft. Het Amerikaanse ministerie van Justitie stapte echter naar de rechter omdat het vreesde dat de deal de concurrentie op de Amerikaanse biermarkt in het gedrang zou brengen en tot hogere prijzen zou leiden.

Na de nodige aanpassingen aan het bod bereikten AB InBev en het ministerie eind vorige week een definitieve overeenkomst, waarbij "alle Amerikaanse activiteiten van Modelo worden verkocht" aan de Amerikaanse drankengroep Constellation, aldus het ministerie van Justitie bij de aankondiging van het akkoord.

Texas

Constellation zal bijvoorbeeld het Modelo-belang van 50 procent in importeur Crown Import verwerven en het koopt ook de brouwerij Piedras Negras, nabij de Texaanse grens, over van Modelo.

Met de goedkeuring voor de deal heeft AB InBev jawoorden van alle regelgevende instanties op zak die het nodig had om de transacties met Grupo Modelo en Constellation te kunnen afsluiten. De afronding wordt in juni 2013 verwacht. (Belga/TV)

De rechtbank sprak zich uit over de overeenkomst die AB InBev en het Amerikaanse ministerie van Justitie eind vorige week bereikten over de voorwaarden die met de overname gepaard gaan, deelt AB InBev mee. De Leuvense brouwer verwacht de transactie in juni af te ronden.Concurrentie in het gedrang AB InBev controleerde al de helft van Grupo Modelo en lanceerde een bod van circa 20 miljard dollar (9,15 dollar per aandeel) op de resterende helft. Het Amerikaanse ministerie van Justitie stapte echter naar de rechter omdat het vreesde dat de deal de concurrentie op de Amerikaanse biermarkt in het gedrang zou brengen en tot hogere prijzen zou leiden. Na de nodige aanpassingen aan het bod bereikten AB InBev en het ministerie eind vorige week een definitieve overeenkomst, waarbij "alle Amerikaanse activiteiten van Modelo worden verkocht" aan de Amerikaanse drankengroep Constellation, aldus het ministerie van Justitie bij de aankondiging van het akkoord.Texas Constellation zal bijvoorbeeld het Modelo-belang van 50 procent in importeur Crown Import verwerven en het koopt ook de brouwerij Piedras Negras, nabij de Texaanse grens, over van Modelo. Met de goedkeuring voor de deal heeft AB InBev jawoorden van alle regelgevende instanties op zak die het nodig had om de transacties met Grupo Modelo en Constellation te kunnen afsluiten. De afronding wordt in juni 2013 verwacht. (Belga/TV)