De logistieke vastgoedspeler WDP wil aan het Kluizendok in de Gentse haven een nieuw Europees logistiek distributieplatform bouwen.

Op een terrein van ruim 30 hectare, dat WDP in concessie krijgt van het Havenbedrijf Gent, kan tot 180.000 vierkante meter gecommercialiseerd worden. Dat gebeurt in de vorm van opslagplaatsen voor conventionele goederen, spoormagazijnen en cross-docks die beantwoorden aan de e-commercetrend, geconditioneerde loodsen, opslag in openlucht en of ruimte voor containers, trucks en auto's.

Afhankelijk van wat er gebouwd zal worden - op vraag van de huurders - bedraagt de investering tussen 70 en 90 miljoen euro, aldus CEO Joost Uwents van WDP. Eind 2014 kan de eerste klant er zijn intrek nemen. Het project kan binnen vijf jaar 300 tot 600 arbeidsplaatsen creeëren.

Het Havenbedrijf Gent wil de haven verder ontwikkelen tot een multimodaal platform. Daarvoor is het Kluizendok en 400 hectare grote aanpalende bedrijventerreinen beschikbaar, waarvan de helft al is uitgerust met alle nutsvoorzieningen en wegen. Het dok met 18 meter diepgang kan zowel grote zee- als binnenvaartschepen ontvangen. Het gebied is ontsloten met de buitenring en spoorlijnen. (Belga/BO)

De logistieke vastgoedspeler WDP wil aan het Kluizendok in de Gentse haven een nieuw Europees logistiek distributieplatform bouwen.Op een terrein van ruim 30 hectare, dat WDP in concessie krijgt van het Havenbedrijf Gent, kan tot 180.000 vierkante meter gecommercialiseerd worden. Dat gebeurt in de vorm van opslagplaatsen voor conventionele goederen, spoormagazijnen en cross-docks die beantwoorden aan de e-commercetrend, geconditioneerde loodsen, opslag in openlucht en of ruimte voor containers, trucks en auto's. Afhankelijk van wat er gebouwd zal worden - op vraag van de huurders - bedraagt de investering tussen 70 en 90 miljoen euro, aldus CEO Joost Uwents van WDP. Eind 2014 kan de eerste klant er zijn intrek nemen. Het project kan binnen vijf jaar 300 tot 600 arbeidsplaatsen creeëren. Het Havenbedrijf Gent wil de haven verder ontwikkelen tot een multimodaal platform. Daarvoor is het Kluizendok en 400 hectare grote aanpalende bedrijventerreinen beschikbaar, waarvan de helft al is uitgerust met alle nutsvoorzieningen en wegen. Het dok met 18 meter diepgang kan zowel grote zee- als binnenvaartschepen ontvangen. Het gebied is ontsloten met de buitenring en spoorlijnen. (Belga/BO)