De overheid zal Brussels Airlines niet helpen in geval van slecht beheer. Dat zegt staatssecretaris voor Mobiliteit Melchior Wathelet (CDH) in La Libre Belgique.

De maatschappij moet daarom aantonen dat de problemen waar het mee kampt, te wijten zijn aan oneerlijke concurrentie. "Indien het een gevolg is van het feit dat ze te weinig klanten hebben, omdat ze de
brandstofkost verkeerd hebben ingeschat, dat ze hun verbindingen slecht hebben uitgekozen, dan zal de overheid in geen geval te hulp schieten", stelt hij.

Niettemin sluit hij hulp niet uit. Maatregelen op maat van Brussels Airlines kunnen evenwel niet. Als er maatregelen komen, zal dat voor iedereen zijn, aldus de staatssecretaris. Hij verwijst naar het bijzonder statuut voor zeelui dat een tiental jaar geleden werd afgevaardigd. De situatie van piloten is vergelijkbaar, luidt het. (Belga/SD)

De overheid zal Brussels Airlines niet helpen in geval van slecht beheer. Dat zegt staatssecretaris voor Mobiliteit Melchior Wathelet (CDH) in La Libre Belgique. De maatschappij moet daarom aantonen dat de problemen waar het mee kampt, te wijten zijn aan oneerlijke concurrentie. "Indien het een gevolg is van het feit dat ze te weinig klanten hebben, omdat ze de brandstofkost verkeerd hebben ingeschat, dat ze hun verbindingen slecht hebben uitgekozen, dan zal de overheid in geen geval te hulp schieten", stelt hij. Niettemin sluit hij hulp niet uit. Maatregelen op maat van Brussels Airlines kunnen evenwel niet. Als er maatregelen komen, zal dat voor iedereen zijn, aldus de staatssecretaris. Hij verwijst naar het bijzonder statuut voor zeelui dat een tiental jaar geleden werd afgevaardigd. De situatie van piloten is vergelijkbaar, luidt het. (Belga/SD)