De Amerikaanse retailreus heeft een bod uitgebracht van 4,6 miljard dollar (3,4 miljard euro) op de Zuid-Afrikaanse sectorgenoot Massmart Holdings. Wal-Mart is al actief in veertien landen buiten de VS, maar nog niet in Afrika.

Massmart telt ongeveer 270 winkels in Zuid-Afrika en nog 24 in twaalf andere Afrikaanse landen.

Wal-Mart wil zijn internationale expansie uitbreiden om de vertragende groei in de VS te compenseren. Zuid-Afrika, de grootste economie van het Afrikaanse continent, vormt een platform voor uitbreiding naar zuidelijk Afrika, luidt het bij Wal-Mart.

Als Wal-Mart erin slaagt Massmart in te lijven, zou dat de grootste deal van de grootste supermarktketen ter wereld zijn in meer dan tien jaar.

De Amerikaanse retailreus heeft een bod uitgebracht van 4,6 miljard dollar (3,4 miljard euro) op de Zuid-Afrikaanse sectorgenoot Massmart Holdings. Wal-Mart is al actief in veertien landen buiten de VS, maar nog niet in Afrika. Massmart telt ongeveer 270 winkels in Zuid-Afrika en nog 24 in twaalf andere Afrikaanse landen. Wal-Mart wil zijn internationale expansie uitbreiden om de vertragende groei in de VS te compenseren. Zuid-Afrika, de grootste economie van het Afrikaanse continent, vormt een platform voor uitbreiding naar zuidelijk Afrika, luidt het bij Wal-Mart. Als Wal-Mart erin slaagt Massmart in te lijven, zou dat de grootste deal van de grootste supermarktketen ter wereld zijn in meer dan tien jaar.