Daarmee ligt de weg open om de therapie via een Zwitserse firma te vermarkten.

Over de jaarrekening van Waegener Group had bedrijfsrevisor Dominique Roux van Deloitte eerst een 'verslag van niet-bevinding' afgeleverd. Hij had niet tijdig de nodige stukken kunnen inkijken, Maar op de jaarvergadering van dinsdagavond zei Roux dat hij geen fouten had gevonden in de cijfers. Hij blijft wel zijn twijfels hebben over de waarde van de werkmaatschappij Waegener R&D.

De drie hoofdacteurs - referentieaandeelhouder Hendrik van den Hombergh, oprichter-CEO-voorzitter Levi Dewaegenaere en chief operating officer Wout Van Loon - waren alle drie komen opdagen.

In tegenstelling tot eerdere berichten werd een vijftigtal vragen van minderheidsaandeelhouders, dat onbeantwoord was gebleven op de bijzondere algemene vergadering van 29 oktober, wel degelijk behandeld. "Op een gegeven moment heeft Van den Hombergh de minderheidsaandeelhouders dan rechtstreeks toegesproken", zegt één van de aandeelhouders. Van den Hombergh is volgens deze bron met een "constructief voorstel" gekomen. "Dat maakte het irrelevant om de 30 bijkomende vragen op de agenda te brengen. Wij hadden wel degelijk daarvoor de benodigde 10 procent."

Twee minderheidsaandeelhouders, goed voor 3,2%, hadden hun aandelen nochtans een dag vroeger aan leden van de meerderheid verkocht, de Zwitserse Fischer groep aan Mountain View Capital rond Wout Van Loon.

Details van het "constructief voorstel" van Van den Hombergh zijn niet vrijgegeven. Een scenario is dat de minderheidsaandeelhouders op een of andere manier betrokken worden bij het fiscaalvriendelijke Zwitserse vehikel Waegener International, dat de verkoop van de therapie in handen neemt. Datzelfde Waegener International heeft zich volgens onze bron garant gesteld voor de uitvoering van de schuldherschikking van Waegener R&D, zoals die bepaald is bij de gerechtelijke reorganisatie. De eerste schijf daarvan is op 30 juni uitgevoerd. Van den Hombergh is de meerderheidsaandeelhouder in Waegener International, wordt ons verzekerd.

Het voorstel van Van den Hombergh moet nog schriftelijk worden uitgewerkt. "Wij hebben daar alle vertrouwen in", zegt onze bron. Van den Hombergh zelf konden we niet bereiken. Hij liet ons doorverwijzen naar Dewaegenaere, die we evenmin konden bereiken.

B.L.

Daarmee ligt de weg open om de therapie via een Zwitserse firma te vermarkten. Over de jaarrekening van Waegener Group had bedrijfsrevisor Dominique Roux van Deloitte eerst een 'verslag van niet-bevinding' afgeleverd. Hij had niet tijdig de nodige stukken kunnen inkijken, Maar op de jaarvergadering van dinsdagavond zei Roux dat hij geen fouten had gevonden in de cijfers. Hij blijft wel zijn twijfels hebben over de waarde van de werkmaatschappij Waegener R&D. De drie hoofdacteurs - referentieaandeelhouder Hendrik van den Hombergh, oprichter-CEO-voorzitter Levi Dewaegenaere en chief operating officer Wout Van Loon - waren alle drie komen opdagen. In tegenstelling tot eerdere berichten werd een vijftigtal vragen van minderheidsaandeelhouders, dat onbeantwoord was gebleven op de bijzondere algemene vergadering van 29 oktober, wel degelijk behandeld. "Op een gegeven moment heeft Van den Hombergh de minderheidsaandeelhouders dan rechtstreeks toegesproken", zegt één van de aandeelhouders. Van den Hombergh is volgens deze bron met een "constructief voorstel" gekomen. "Dat maakte het irrelevant om de 30 bijkomende vragen op de agenda te brengen. Wij hadden wel degelijk daarvoor de benodigde 10 procent." Twee minderheidsaandeelhouders, goed voor 3,2%, hadden hun aandelen nochtans een dag vroeger aan leden van de meerderheid verkocht, de Zwitserse Fischer groep aan Mountain View Capital rond Wout Van Loon. Details van het "constructief voorstel" van Van den Hombergh zijn niet vrijgegeven. Een scenario is dat de minderheidsaandeelhouders op een of andere manier betrokken worden bij het fiscaalvriendelijke Zwitserse vehikel Waegener International, dat de verkoop van de therapie in handen neemt. Datzelfde Waegener International heeft zich volgens onze bron garant gesteld voor de uitvoering van de schuldherschikking van Waegener R&D, zoals die bepaald is bij de gerechtelijke reorganisatie. De eerste schijf daarvan is op 30 juni uitgevoerd. Van den Hombergh is de meerderheidsaandeelhouder in Waegener International, wordt ons verzekerd. Het voorstel van Van den Hombergh moet nog schriftelijk worden uitgewerkt. "Wij hebben daar alle vertrouwen in", zegt onze bron. Van den Hombergh zelf konden we niet bereiken. Hij liet ons doorverwijzen naar Dewaegenaere, die we evenmin konden bereiken. B.L.