Waegener maakt toestellen voor de behandeling van orthopedische trauma's. Het personeel heeft sinds september geen loon en geen onkostenvergoedingen meer ontvangen. Er werken volgens Lauwerysen nog ruim dertig bedienden en twaalf arbeiders.

De rechtbank besliste dinsdag om Waegener R&D nog een maand langer te beschermen tegen zijn schuldeisers in het kader van de wet op de continuïteit van ondernemingen (WCO). Tegelijk werden Noël Devos en Geert Naulaerts van het kantoor Devos & Van den Eynde Advocatenassociatie voor dezelfde periode als gerechtelijk mandataris aangesteld.

Financieel toezicht
Het vonnis is vrijdag gepubliceerd. Daaruit blijkt dat de gerechtelijke mandatarissen de bevoegdheid krijgen om "het financiële nazicht" van de rekeningen van Waegener te verrichten, zonder dat daarbij gespecificeerd is op welke periode dat nazicht slaat.

Zij moeten ook de betalingen die het management uitvoert goedkeuren, maar dat mag achteraf. Specifiek moeten zij erover waken dat het geld dat binnenkomt effectief gebruikt wordt om personeel en schuldeisers te betalen. Als er betalingen gebeuren zonder de goedkeuring van de mandataris is de sanctie dat de WCO niet zal worden verlengd.

23,5 miljoen schulden en claims
De aanstelling van de mandataris was gevraagd door een viertal aandeelhouders en schuldeisers, waaronder vennootschappen van voetbalmakelaar Louis De Vries en van de voormalige Corporate Communications Manager Roderick Lindner van Waegener.

In september werd de schuldenlast van Waegener in stukken voor de rechtbank geschat op ongeveer 15 miljoen euro, waarvan 5,2 miljoen aan banken, 4,8 miljoen aan leveranciers en 5 miljoen aan "converteerbare obligatiehouders".

Nu vermeldt het herstructureringsplan een bedrag van 23,5 miljoen. Zonder schadeclaims zou de schuld rond 12 miljoen liggen. De inventaris van de schulden is volgens insiders echter nog niet volledig.

Op 25 augustus kreeg Waegener R&D al een eerste keer bescherming tegen zijn schuldeisers. Die periode liep af op 25 november. De nieuwe termijn loopt tot 21 december. Het management probeert nu dadingen af te sluiten met de belangrijkste schuldeisers, waaronder voormalig chief operating officer Wout Van Loon.

B.L.

Waegener maakt toestellen voor de behandeling van orthopedische trauma's. Het personeel heeft sinds september geen loon en geen onkostenvergoedingen meer ontvangen. Er werken volgens Lauwerysen nog ruim dertig bedienden en twaalf arbeiders. De rechtbank besliste dinsdag om Waegener R&D nog een maand langer te beschermen tegen zijn schuldeisers in het kader van de wet op de continuïteit van ondernemingen (WCO). Tegelijk werden Noël Devos en Geert Naulaerts van het kantoor Devos & Van den Eynde Advocatenassociatie voor dezelfde periode als gerechtelijk mandataris aangesteld. Financieel toezicht Het vonnis is vrijdag gepubliceerd. Daaruit blijkt dat de gerechtelijke mandatarissen de bevoegdheid krijgen om "het financiële nazicht" van de rekeningen van Waegener te verrichten, zonder dat daarbij gespecificeerd is op welke periode dat nazicht slaat. Zij moeten ook de betalingen die het management uitvoert goedkeuren, maar dat mag achteraf. Specifiek moeten zij erover waken dat het geld dat binnenkomt effectief gebruikt wordt om personeel en schuldeisers te betalen. Als er betalingen gebeuren zonder de goedkeuring van de mandataris is de sanctie dat de WCO niet zal worden verlengd. 23,5 miljoen schulden en claims De aanstelling van de mandataris was gevraagd door een viertal aandeelhouders en schuldeisers, waaronder vennootschappen van voetbalmakelaar Louis De Vries en van de voormalige Corporate Communications Manager Roderick Lindner van Waegener. In september werd de schuldenlast van Waegener in stukken voor de rechtbank geschat op ongeveer 15 miljoen euro, waarvan 5,2 miljoen aan banken, 4,8 miljoen aan leveranciers en 5 miljoen aan "converteerbare obligatiehouders". Nu vermeldt het herstructureringsplan een bedrag van 23,5 miljoen. Zonder schadeclaims zou de schuld rond 12 miljoen liggen. De inventaris van de schulden is volgens insiders echter nog niet volledig. Op 25 augustus kreeg Waegener R&D al een eerste keer bescherming tegen zijn schuldeisers. Die periode liep af op 25 november. De nieuwe termijn loopt tot 21 december. Het management probeert nu dadingen af te sluiten met de belangrijkste schuldeisers, waaronder voormalig chief operating officer Wout Van Loon. B.L.