Waegener Group krijgt steun van Hombergh Holdings

Volgens een persmededeling heeft Waegener Group, de holding boven Waegener Research & Development, nieuwe meerderheidsaandeelhouders. Het gaat om een consortium tussen de Nederlandse gediversifieerde groep Hombergh Holdings en het Zwitserse Mountain View Capital AG.

Volgens de persmededeling, uitgestuurd door Wout van Loon als “president” van Waegener Group, is er een overeenkomst “gefinaliseerd” tussen Hombergh Holdings BV “in nauwe samenwerking” met Mountain View capital AG om “financiële stabiliteit en operationele steun voor de toekomstige groei” van Waegener Group te verzekeren.

“Overdracht van meerderheidseigendom heeft plaatsgevonden en bevestigt de start van een opwindend nieuw tijdperk voor Waegener”, luidt het in de mededeling, “als deel van de opnieuw onafhankelijke organisatie” (“newly independent”). Het afronden van dit proces “zal in de volgende paar maanden gebeuren”.

Multimiljonair
Hendrik van den Hombergh, de investeerder achter Hombergh Holdings, werd in 2009 door Quote geciteerd als de 134ste rijkste Nederlander uit de Quote 500, met een vermogen van 232 miljoen euro. Hij brak in 2009 met zijn zakenpartner Wim de Pundert, een multimiljonair met wie hij zeven jaar lang HTP Investments leidde, een investeerder in noodlijdende bedrijven. Volgens Quote ging van den Hombergh zich toen richten op de “bedrijven in de grafische sector, de schoenenbranche en de betonindustrie”.

Van den Hombergh is een investeerder die het risico niet schuwt. In december 2007 stopte hij op vraag van bestuursvoorzitter Jan Hovers (ex-topman van Stork en Océ) 5 miljoen in het toen al bijna failliete Nederlandse Commodore, dat grootse plannen had om het voormalige Amerikaanse computermerk nieuw leven in te blazen als fabrikant van multimediaspelers en gamingconsoles. Commodore ging desalniettemin ten onder.

De persmededeling van Waegener citeert een enthousiaste van den Hombergh : “We kijken nu uit naar een drukke periode met een opwindende roll-out van cTreatment in verschillende landen in de komende 24 maanden, te beginnen met Groot-Brittannië, Duitsland, Spanje en Noorwegen”.

cTreatment is de merknaam van de behandelingsmethode van orthopedische trauma’s, waarvoor Waegener machines ontwikkelt die de traditionele behandeling met ijs vervangen.

Mountain View Capital
Mountain View Capital, de tweede investeerder uit het persbericht, was al aandeelhouder van Waegener. Het Zwitserse bedrijf zegde in totaal 4 miljoen euro kapitaal toe, waarvan op 29 april nog 2 miljoen moest worden volstort. Eén miljoen daarvan moest volgens een aandeelhoudersovereenkomst vóór 31 december 2010 gestort worden.

Wout van Loon, die in het verleden betrokken was bij een reeks faillissementen, ook in België, is mandaathouder van Mountain View Capital. Van Loon, die in de zomer van 2010 in een bitse juridische strijd met oprichter-chief executive officer Levi De Waegenaere van Waegener verzeild raakte, dankt Levi Dewaegenaere in de persmededeling voor zijn medewerking.

Vrijdag werd in kringen van Waegener bevestigd dat niet alleen de lonen voor oktober en november zijn gestort, maar ook voor december. “Dat klopt, ” bevestigt Leo Lauwereysen van de christelijke vakbond. “Het personeel heeft nu tot 4 januari verlof om daarna echt aan de slag te gaan.”

B.L.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content