Waegener betaalt lonen september uit

© belga

Waegener Research & Development heeft zijn personeel het achterstallige loon voor september gestort, vernamen we dinsdag. Woensdagavond stond het loon volgens een vijftal bronnen echter nog niet op hun rekening. De werknemers hopen nu op geld donderdagochtend.

De firma uit Beerse, die apparatuur voor de behandeling van orthopedische letsels produceert, was dinsdagmorgen door een aantal werknemers voor de rechtbank van koophandel in Turnhout in faillissement gedaagd. Als Waegener niet met het achterstallige loon voor september over de brug kwam, zou de christelijke vakbond effectief het faillissement eisen.

Chief executive officer Levi Dewaegenaere kwam dinsdagmorgen echter naar de rechtbank met een bewijs dat er geld aan Waegener was gestort voor de betaling van de lonen. Daarop is de verdere behandeling van de gerechtelijke reorganisatie van Waegener naar de zitting van 21 december verwezen. Op 23 november had Waegener een extra maand bescherming tegen zijn schuldeisers gekregen. Waegener is nog altijd de lonen en onkosten voor oktober en november verschuldigd.

Levi Dewaegenaere zelf was niet bereikbaar, maar chief operating officer Jef Versmissen bevestigde dinsdag dat een personeelslid hem de betaling van de lonen voor september had gemeld.

Volgens Versmissen komt het er nu op aan het geld uit verschillende buitenlandse bestellingen naar Waegener te halen. Onder meer een Duitse financiële groep zou met geld over de brug komen. Waegener verkoopt zijn machines aan leasingmaatschappijen, die hen verhuren aan de eigenlijke eindklanten. Waegener had eind vorige maand nog een 45-tal personeelsleden..

De toestand van het bedrijf is wel precair. Een aantal leasingwagens zijn opgehaald en gsm’s noch email werken. “Ik heb opdracht gegeven om dat zogauw er geld is te herstellen”, zei Versmissen dinsdag. “Ondertussen communiceren we via privé-mail”.

B.L.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content