USRobotics was een grote naam toen modems nog jengelden en 56 kilobit per seconde haalden. ADSL en kabelmodems veegden die markt weg. Het bedrijf kocht daarna Palm, fuseerde met 3Com, verzelfstandigde zich in 2000 en viel in 2005 in handen van Platinum Equity. Vorig jaar nam het gediversifieerde informaticaconcern Unicom Global de participatie over. Volgens Wikipedia heeft USRobotics nog 125 werknemers, iets meer dan Option.

Option blijft vaag over de distributieovereenkomst. USRobotics zal "bepaalde Option-producten op de markt brengen onder de merknaam van USRobotics", luidt het persbericht. Een woordvoerder bevestigt echter dat het wel degelijk gaat om de CloudGate, het sterproduct van Option in machine-naar-machine communicatie. Financiële details zijn niet vrijgegeven.

TR
© TR

USRobotics wil naar eigen zeggen een brede waaier van machine-naar-machine communicatieoplossingen aanbieden voor onder meer beheer en controle op afstand, monitoring, telematica, tracking en veiligheidssystemen.

Unicom Global, het moederbedrijf van USRobotics, is eigenlijk een systeemintegrator en softwarebedrijf, vooral in het IBM-universum. Het bedrijf van stichter-voorzitter-CEO Corry Hong bouwt zich systematisch via acquisities uit, recent nog met de overname van de solidDB real-time databaseactiviteiten en van de Cognos Finance Business Analytics software van IBM.

USRobotics was een grote naam toen modems nog jengelden en 56 kilobit per seconde haalden. ADSL en kabelmodems veegden die markt weg. Het bedrijf kocht daarna Palm, fuseerde met 3Com, verzelfstandigde zich in 2000 en viel in 2005 in handen van Platinum Equity. Vorig jaar nam het gediversifieerde informaticaconcern Unicom Global de participatie over. Volgens Wikipedia heeft USRobotics nog 125 werknemers, iets meer dan Option. Option blijft vaag over de distributieovereenkomst. USRobotics zal "bepaalde Option-producten op de markt brengen onder de merknaam van USRobotics", luidt het persbericht. Een woordvoerder bevestigt echter dat het wel degelijk gaat om de CloudGate, het sterproduct van Option in machine-naar-machine communicatie. Financiële details zijn niet vrijgegeven. USRobotics wil naar eigen zeggen een brede waaier van machine-naar-machine communicatieoplossingen aanbieden voor onder meer beheer en controle op afstand, monitoring, telematica, tracking en veiligheidssystemen.Unicom Global, het moederbedrijf van USRobotics, is eigenlijk een systeemintegrator en softwarebedrijf, vooral in het IBM-universum. Het bedrijf van stichter-voorzitter-CEO Corry Hong bouwt zich systematisch via acquisities uit, recent nog met de overname van de solidDB real-time databaseactiviteiten en van de Cognos Finance Business Analytics software van IBM.