Philippe Delusinne en Jean-Paul Philippot, topmannen van respectievelijk RTL België en RTBF, staan beiden op de shortlist om Didier Bellens op te volgen als CEO van Belgacom. Ook Bernard Delvaux (Sonaca), Philippe Vanden Putten (ex-Proximus) en Dominique Leroy (residentiële activiteiten Belgacom) worden genoemd, maar de Waalse televisietop zou favoriet zijn. Dat schrijven de kranten De Tijd en L'Echo.

De beslissing over de opvolger van Didier Bellens valt ten vroegste op de eerste bijeenkomst van het kernkabinet in januari. Daarbij moet er ook eerst nog een akkoord zijn over het loon van de nieuwe CEO. Maar de namedropping is al in volle gang. Headhunter Russell Reynolds kreeg de opdracht een lijst op te stellen, waarvan steeds meer namen bekendraken.

PS-stempel

Jean-Paul Philippot, de huidige CEO van de RTBF, is de echtgenoot van Laurence Bovy, de kabinetschef van Laurette Onkelinx (PS). Zelf is hij kabinetschef geweest van Charles Picqué. Hij draagt dus een duidelijke PS-stempel, de grootste partij in de regering. Geen onbelangrijk detail, aangezien de overheid met haar participatie van 53,5 procent in Belgacom het laatste woord heeft.

Ook Philippe Delusinne, CEO van RTL, is een mogelijke kandidaat. Net als Philippot ligt hij in de bovenste lade bij de PS. Hij heeft meerdere communicatiecampagnes verzorgd voor premier Elio Di Rupo, is Franstalig, maar spreekt ook vloeiend Nederlands.

Franstalig

De nieuwe CEO van Belgacom zal waarschijnlijk Franstalig zijn omdat de voorzitter van de raad van bestuur, Stefaan De Clerck, Nederlandstalig is.

Bij de andere regeringspartijen weerklinkt volgens de kranten toch wat twijfel over de kandidaten. 'Belgacom staat de komende jaren voor heel wat uitdagingen, waaronder de strategische consolidatie die aan de gang is in de Europese telecomsector. Dat vraagt om een CEO met een financieel profiel, iemand die de regels en technische ontwikkelingen perfect onder de knie heeft.' (Belga/KVDA)

Philippe Delusinne en Jean-Paul Philippot, topmannen van respectievelijk RTL België en RTBF, staan beiden op de shortlist om Didier Bellens op te volgen als CEO van Belgacom. Ook Bernard Delvaux (Sonaca), Philippe Vanden Putten (ex-Proximus) en Dominique Leroy (residentiële activiteiten Belgacom) worden genoemd, maar de Waalse televisietop zou favoriet zijn. Dat schrijven de kranten De Tijd en L'Echo. De beslissing over de opvolger van Didier Bellens valt ten vroegste op de eerste bijeenkomst van het kernkabinet in januari. Daarbij moet er ook eerst nog een akkoord zijn over het loon van de nieuwe CEO. Maar de namedropping is al in volle gang. Headhunter Russell Reynolds kreeg de opdracht een lijst op te stellen, waarvan steeds meer namen bekendraken. PS-stempelJean-Paul Philippot, de huidige CEO van de RTBF, is de echtgenoot van Laurence Bovy, de kabinetschef van Laurette Onkelinx (PS). Zelf is hij kabinetschef geweest van Charles Picqué. Hij draagt dus een duidelijke PS-stempel, de grootste partij in de regering. Geen onbelangrijk detail, aangezien de overheid met haar participatie van 53,5 procent in Belgacom het laatste woord heeft. Ook Philippe Delusinne, CEO van RTL, is een mogelijke kandidaat. Net als Philippot ligt hij in de bovenste lade bij de PS. Hij heeft meerdere communicatiecampagnes verzorgd voor premier Elio Di Rupo, is Franstalig, maar spreekt ook vloeiend Nederlands. Franstalig De nieuwe CEO van Belgacom zal waarschijnlijk Franstalig zijn omdat de voorzitter van de raad van bestuur, Stefaan De Clerck, Nederlandstalig is. Bij de andere regeringspartijen weerklinkt volgens de kranten toch wat twijfel over de kandidaten. 'Belgacom staat de komende jaren voor heel wat uitdagingen, waaronder de strategische consolidatie die aan de gang is in de Europese telecomsector. Dat vraagt om een CEO met een financieel profiel, iemand die de regels en technische ontwikkelingen perfect onder de knie heeft.' (Belga/KVDA)