Het familiebedrijf uit Harelbeke dat industriële energie-installaties voor de omzetting van biomassa bouwt, volgt als 22e laureaat op de erelijst baggerbedrijf DEME op. MediaGeniX is de nieuwe Beloftevolle onderneming van het jaar.

Vyncke haalde het in de finale van Boma International, een distributeur van schoonmaakmiddelen uit Antwerpen, Gemaco Group uit Mechelen, actief in de marketingsector, en LVD Group, een machinebouwer voor de staalindustrie uit Gullegem. De onderneming kreeg de prijs uit handen van vicepremier en minister van Werk Kris Peeters.

Het bedrijf werd in 1912 opgericht. Vier generaties later staan Peter en Dieter Vyncke aan het roer. Vyncke bouwt en ontwerpt industriële energie-installaties voor de omzetting van biomassa-afvalstromen in groene energie. Het bedrijf heeft inmiddels vestigingen in Brazilië, Duitsland, Canada, de Verenigde Staten, Tsjechië, India, Maleisië, Thailand, China en Singapore. Vyncke was in 2015 goed voor een omzet van 100 miljoen euro en stelt 335 mensen tewerk.

"Vyncke is een internationaal, maar zeer authentiek bedrijf en is op korte tijd uitgegroeid tot een internationale speler. Hun langetermijnvisie zorgt ervoor dat de jury ervan overtuigd is dat de aanpak van Vyncke getuigt van verantwoord kapitalisme", zegt juryvoorzitter en bekend ondernemer graaf Paul Buysse in een persbericht. Hij roemt de corporate governance en sociale verantwoordelijkheid van het bedrijf.

MediaGeniX uit Dilbeek won de 'Prijs van de Vlaamse Regering voor de Beloftevolle Onderneming van het Jaar' 2016. Het bedrijf opgericht in 1992 is marktleider in Europa in broadcastmanagementsystemen. Andere genomineerden waren e-BO Enterprises, Multiplicom en REstore. Vlaams minister Philippe Muyters, bevoegd voor Werk, Economie, Sport en Innovatie, reikte de prijs uit. MediaGeniX, de 11e laureaat, volgt Destiny uit Zaventem op.

De 'Onderneming van het Jaar' is een organisatie van consultancybedrijf EY in samenwerking met de zakenkrant De Tijd en de bank BNP Paribas Fortis. (Belga/JH)

Het familiebedrijf uit Harelbeke dat industriële energie-installaties voor de omzetting van biomassa bouwt, volgt als 22e laureaat op de erelijst baggerbedrijf DEME op. MediaGeniX is de nieuwe Beloftevolle onderneming van het jaar.Vyncke haalde het in de finale van Boma International, een distributeur van schoonmaakmiddelen uit Antwerpen, Gemaco Group uit Mechelen, actief in de marketingsector, en LVD Group, een machinebouwer voor de staalindustrie uit Gullegem. De onderneming kreeg de prijs uit handen van vicepremier en minister van Werk Kris Peeters. Het bedrijf werd in 1912 opgericht. Vier generaties later staan Peter en Dieter Vyncke aan het roer. Vyncke bouwt en ontwerpt industriële energie-installaties voor de omzetting van biomassa-afvalstromen in groene energie. Het bedrijf heeft inmiddels vestigingen in Brazilië, Duitsland, Canada, de Verenigde Staten, Tsjechië, India, Maleisië, Thailand, China en Singapore. Vyncke was in 2015 goed voor een omzet van 100 miljoen euro en stelt 335 mensen tewerk. "Vyncke is een internationaal, maar zeer authentiek bedrijf en is op korte tijd uitgegroeid tot een internationale speler. Hun langetermijnvisie zorgt ervoor dat de jury ervan overtuigd is dat de aanpak van Vyncke getuigt van verantwoord kapitalisme", zegt juryvoorzitter en bekend ondernemer graaf Paul Buysse in een persbericht. Hij roemt de corporate governance en sociale verantwoordelijkheid van het bedrijf. MediaGeniX uit Dilbeek won de 'Prijs van de Vlaamse Regering voor de Beloftevolle Onderneming van het Jaar' 2016. Het bedrijf opgericht in 1992 is marktleider in Europa in broadcastmanagementsystemen. Andere genomineerden waren e-BO Enterprises, Multiplicom en REstore. Vlaams minister Philippe Muyters, bevoegd voor Werk, Economie, Sport en Innovatie, reikte de prijs uit. MediaGeniX, de 11e laureaat, volgt Destiny uit Zaventem op. De 'Onderneming van het Jaar' is een organisatie van consultancybedrijf EY in samenwerking met de zakenkrant De Tijd en de bank BNP Paribas Fortis. (Belga/JH)