Volgens een schriftelijke verklaring van Volkswagentopman Michael Horn is dat gedaan omdat de wagens software bevatten die niet is aangegeven bij de Amerikaanse en Californische milieudiensten. Het is niet duidelijk in welke mate die software de uitstootwaarden kan manipuleren, zoals bij de oudere wagens het geval is, bericht The Wall Street Journal.

Amerikaanse normen

Het gaat om auto's van de 2016-modellen Beetle, Jetta, Golf en Passat met een viercilinder dieselmotor. Volgens de Amerikaanse milieudienst EPA zijn ook certificeringsaanvragen voor nieuwe modellen van de Audi A3 turbodiesel ingetrokken. Concreet betekent dit dat VW langere tijd geen diesels zal kunnen leveren in de VS.

Auto's moeten in de Verenigde Staten door de lokale autoriteiten worden gecertificeerd voordat ze kunnen worden ingeschreven. De wagens moeten voldoen aan Amerikaanse normen. Horn zal donderdag voor het Amerikaanse Congres zijn excuses aanbieden voor het dieselschandaal. Hij zal tijdens de hoorzitting beloven volledig mee te werken aan het onderzoek naar het schandaal. (Belga/NS)

Volgens een schriftelijke verklaring van Volkswagentopman Michael Horn is dat gedaan omdat de wagens software bevatten die niet is aangegeven bij de Amerikaanse en Californische milieudiensten. Het is niet duidelijk in welke mate die software de uitstootwaarden kan manipuleren, zoals bij de oudere wagens het geval is, bericht The Wall Street Journal. Het gaat om auto's van de 2016-modellen Beetle, Jetta, Golf en Passat met een viercilinder dieselmotor. Volgens de Amerikaanse milieudienst EPA zijn ook certificeringsaanvragen voor nieuwe modellen van de Audi A3 turbodiesel ingetrokken. Concreet betekent dit dat VW langere tijd geen diesels zal kunnen leveren in de VS. Auto's moeten in de Verenigde Staten door de lokale autoriteiten worden gecertificeerd voordat ze kunnen worden ingeschreven. De wagens moeten voldoen aan Amerikaanse normen. Horn zal donderdag voor het Amerikaanse Congres zijn excuses aanbieden voor het dieselschandaal. Hij zal tijdens de hoorzitting beloven volledig mee te werken aan het onderzoek naar het schandaal. (Belga/NS)