De vakbonden beslisten donderdagnamiddag tijdens een bijeenkomst van de vakbondscomités unaniem om de stakingsaanzegging goed te keuren, verklaarde ACV-vakbondssecretaris Luk Vandenhoeck. Daarna werd de beslissing door het aanwezige personeel tijdens een personeelsvergadering goedgekeurd.

Of dat betekent dat er op woensdag 9 juni helemaal geen uitzendingen zullen te volgen zijn op de radio- en tv-kanalen van de openbare omroep, blijft onduidelijk. Volgens Vandenhoeck is het in elk geval de bedoeling "zo weinig mogelijk" uit te zenden.

Vrijdag 4 juni komen de bonden om 14.00 bijeen met de directie. Op dat moment zullen de krijtlijnen van de actie worden vastgelegd. De openbare omroep moet tegen 2011 zowat 65 miljoen euro extra besparen.

De vakbonden beslisten donderdagnamiddag tijdens een bijeenkomst van de vakbondscomités unaniem om de stakingsaanzegging goed te keuren, verklaarde ACV-vakbondssecretaris Luk Vandenhoeck. Daarna werd de beslissing door het aanwezige personeel tijdens een personeelsvergadering goedgekeurd.Of dat betekent dat er op woensdag 9 juni helemaal geen uitzendingen zullen te volgen zijn op de radio- en tv-kanalen van de openbare omroep, blijft onduidelijk. Volgens Vandenhoeck is het in elk geval de bedoeling "zo weinig mogelijk" uit te zenden.Vrijdag 4 juni komen de bonden om 14.00 bijeen met de directie. Op dat moment zullen de krijtlijnen van de actie worden vastgelegd. De openbare omroep moet tegen 2011 zowat 65 miljoen euro extra besparen.