Vooral in Wallonië zijn verschillende warenhuizen maandag dicht gebleven door de staking in de provincies Antwerpen, Limburg, Henegouwen en Luxemburg. Dat blijkt uit een rondvraag bij de grote ketens.

Delhaize meldt op zijn website dat een twintigtal winkels dicht is. Het gaat in Vlaanderen enkel om winkels in Boechout en Hoboken. De rest van de getroffen vestigingen bevindt zich in Henegouwen en Luxemburg.

Bij Carrefour zijn er in Vlaanderen geen winkels dicht, zegt woordvoerder Baptiste van Outryve. Hier en daar staan wel stakingsposten. In Wallonië zijn een vijftiental winkels niet open gegaan. Die vestigingen liggen volgens de woordvoerder in zones waar ook andere handelszaken dicht zijn door de staking. "De actie is dus niet op Carrefour gericht", luidt het.

Colruyt meldt rond 14.30 uur dat 29 winkels dicht zijn, maar wellicht zal een aantal winkels alsnog kunnen openen. Ook daar is er vooral hinder in Henegouwen. In Gellingen ligt een distributiecentrum plat omdat de toegang tot de industriezone geblokkeerd is. In Vlaanderen is de hinder bij Colruyt volgens woordvoerder Jan Derom zeer beperkt.

Bij Albert Heijn, dat enkel in Vlaanderen winkels heeft, is alleen de vestiging in Hoboken dicht. De bediendebond BBTK meldde dat in en rond Antwerpen nog verschillende andere winkels dicht zijn, zoals Brico (Luchtbal), Lidl (Deurne en Wilrijk) en Makro (Deurne).

"Wat de sector van de winkels betreft, is dit het beeld wat we verwacht hadden", zegt Erwin De Deyn, federaal voorzitter van BBTK. "Het gaat hier om de provinciale stakingsdag. Heel wat mensen gaan alles inzetten op de nationale stakingsdag en minder op vandaag." (Belga/NS)

Vooral in Wallonië zijn verschillende warenhuizen maandag dicht gebleven door de staking in de provincies Antwerpen, Limburg, Henegouwen en Luxemburg. Dat blijkt uit een rondvraag bij de grote ketens.Delhaize meldt op zijn website dat een twintigtal winkels dicht is. Het gaat in Vlaanderen enkel om winkels in Boechout en Hoboken. De rest van de getroffen vestigingen bevindt zich in Henegouwen en Luxemburg. Bij Carrefour zijn er in Vlaanderen geen winkels dicht, zegt woordvoerder Baptiste van Outryve. Hier en daar staan wel stakingsposten. In Wallonië zijn een vijftiental winkels niet open gegaan. Die vestigingen liggen volgens de woordvoerder in zones waar ook andere handelszaken dicht zijn door de staking. "De actie is dus niet op Carrefour gericht", luidt het.Colruyt meldt rond 14.30 uur dat 29 winkels dicht zijn, maar wellicht zal een aantal winkels alsnog kunnen openen. Ook daar is er vooral hinder in Henegouwen. In Gellingen ligt een distributiecentrum plat omdat de toegang tot de industriezone geblokkeerd is. In Vlaanderen is de hinder bij Colruyt volgens woordvoerder Jan Derom zeer beperkt. Bij Albert Heijn, dat enkel in Vlaanderen winkels heeft, is alleen de vestiging in Hoboken dicht. De bediendebond BBTK meldde dat in en rond Antwerpen nog verschillende andere winkels dicht zijn, zoals Brico (Luchtbal), Lidl (Deurne en Wilrijk) en Makro (Deurne)."Wat de sector van de winkels betreft, is dit het beeld wat we verwacht hadden", zegt Erwin De Deyn, federaal voorzitter van BBTK. "Het gaat hier om de provinciale stakingsdag. Heel wat mensen gaan alles inzetten op de nationale stakingsdag en minder op vandaag." (Belga/NS)