Er is uiteindelijk dan toch een een voorakkoord bereikt tussen de directie van Ford Genk en de bediendebonden.

Hoewel werd verwacht dat er dinsdag snel een doorbraak zou komen in de onderhandelingen tussen Ford en de bedienden, kwam een ultieme eis van de bonden roet in het eten gooien. Dat betekende dat er dinsdagavond laat verder moest worden onderhandeld.

Woensdag werd dan toch een overeenkomst bereikt over een 'ontwerp' van een sociaal plan. De bedienden van Ford Genk, en bij uitbreiding ook de bedienden van de toeleveringsbedrijven, zullen hier in de komende dagen meer uitleg over krijgen.

Volgens sociaal bemiddelaar Lieve Verboven bestaat de deal uit een drieluik: een regeling voor alle bedienden die opnieuw worden tewerkgesteld bij Ford (in België of in het buitenland), een voorstel voor de bedienden ouder dan 52 jaar over het SWT-statuut (brugpensioen), en een afscheidsregeling met vertrekvergoeding voor de bedienden die jonger zijn dan 52 jaar op 24 oktober 2014. (Belga/BO)

Er is uiteindelijk dan toch een een voorakkoord bereikt tussen de directie van Ford Genk en de bediendebonden.Hoewel werd verwacht dat er dinsdag snel een doorbraak zou komen in de onderhandelingen tussen Ford en de bedienden, kwam een ultieme eis van de bonden roet in het eten gooien. Dat betekende dat er dinsdagavond laat verder moest worden onderhandeld.Woensdag werd dan toch een overeenkomst bereikt over een 'ontwerp' van een sociaal plan. De bedienden van Ford Genk, en bij uitbreiding ook de bedienden van de toeleveringsbedrijven, zullen hier in de komende dagen meer uitleg over krijgen. Volgens sociaal bemiddelaar Lieve Verboven bestaat de deal uit een drieluik: een regeling voor alle bedienden die opnieuw worden tewerkgesteld bij Ford (in België of in het buitenland), een voorstel voor de bedienden ouder dan 52 jaar over het SWT-statuut (brugpensioen), en een afscheidsregeling met vertrekvergoeding voor de bedienden die jonger zijn dan 52 jaar op 24 oktober 2014. (Belga/BO)