Zweedse regeringsfunctionarissen zouden al gesprekken hebben gevoerd met de directie van Volvo, die niet weigerachtig zou staan tegen een overname van Saab.

Voor de Zweden zou een overname van Saab door Volvo, dat sinds 2010 in handen is van de Chinese autofabrikant Geely, meer zekerheid bieden over de terugbetaling van de lening van 400 miljoen euro die de Europese Investeringsbank aan Saab verstrekte, schrijft de Nederlandse krant. De Zweedse overheid staat garant voor de lening.

Saab werd begin 2011 overgenomen door de Nederlandse producent van luxe sportauto's Spyker Cars, maar verkeert naar verluidt in ernstige financiële problemen. De productie kwam de afgelopen weken stil te liggen doordat toeleveranciers weigerden onderdelen te leveren als een gevolg van onbetaalde facturen.

Zweedse regeringsfunctionarissen zouden al gesprekken hebben gevoerd met de directie van Volvo, die niet weigerachtig zou staan tegen een overname van Saab. Voor de Zweden zou een overname van Saab door Volvo, dat sinds 2010 in handen is van de Chinese autofabrikant Geely, meer zekerheid bieden over de terugbetaling van de lening van 400 miljoen euro die de Europese Investeringsbank aan Saab verstrekte, schrijft de Nederlandse krant. De Zweedse overheid staat garant voor de lening. Saab werd begin 2011 overgenomen door de Nederlandse producent van luxe sportauto's Spyker Cars, maar verkeert naar verluidt in ernstige financiële problemen. De productie kwam de afgelopen weken stil te liggen doordat toeleveranciers weigerden onderdelen te leveren als een gevolg van onbetaalde facturen.