Dat werd vrijdag aan de vakbonden meegedeeld op een bijzondere ondernemingsraad, bevestigt Volvo Cars Gent. De betrokken 900 werknemers zullen gaan werken tegen Volvo-voorwaarden.

DSV Solutions Automotive, dat gelegen is naast de Gentse vestiging van de Zweedse autobouwer, is een logistieke dienstverlener die onderdelen ontvangt, herschikt en in de juiste volgorde levert aan de autofabriek. Er werken ongeveer 600 mensen.

Johnson Controls Automotive is een leverancier van interieuronderdelen. In de vestiging in Assenede worden binnendakbekleding en de tunnelconsole (stuk tussen bestuurder en passagier) gemaakt. De ongeveer 150 werknemers in Assenede krijgen de kans om naar de Gentse fabriek van Volvo Cars te verhuizen, waar extra ruimte wordt vrijgemaakt. In Göteborg is Johnson Controls naast de Volvo-fabriek gelegen.

Voor Johnson Controls Automotive heeft de insourcing samen betrekking op circa 300 werknemers. Bij Johnson Controls in Assenede is er nog een zetelafdeling, maar die is niet bij de operatie betrokken.

"Wanneer er een overdracht is van activiteiten, dan ben je onderworpen aan cao 32 bis die ook de rechten waarborgt van de mensen die in het bedrijf werken", aldus woordvoerder Mark De Mey van Volvo Cars Gent. "De werknemers worden ingepast in onze arbeidsvoorwaarden, die in de meeste gevallen beter zijn."

De Zweedse autobouwer neemt die activiteiten over die ze zelf als
'strategisch' beschouwd. "Het versterkt onze logistieke keten, we
besparen op transportkosten en de winstmarge voor de toeleverancier, en het is ook een teken van vertrouwen voor de toekomst," luidt het. (Belga/BO)

Dat werd vrijdag aan de vakbonden meegedeeld op een bijzondere ondernemingsraad, bevestigt Volvo Cars Gent. De betrokken 900 werknemers zullen gaan werken tegen Volvo-voorwaarden. DSV Solutions Automotive, dat gelegen is naast de Gentse vestiging van de Zweedse autobouwer, is een logistieke dienstverlener die onderdelen ontvangt, herschikt en in de juiste volgorde levert aan de autofabriek. Er werken ongeveer 600 mensen. Johnson Controls Automotive is een leverancier van interieuronderdelen. In de vestiging in Assenede worden binnendakbekleding en de tunnelconsole (stuk tussen bestuurder en passagier) gemaakt. De ongeveer 150 werknemers in Assenede krijgen de kans om naar de Gentse fabriek van Volvo Cars te verhuizen, waar extra ruimte wordt vrijgemaakt. In Göteborg is Johnson Controls naast de Volvo-fabriek gelegen. Voor Johnson Controls Automotive heeft de insourcing samen betrekking op circa 300 werknemers. Bij Johnson Controls in Assenede is er nog een zetelafdeling, maar die is niet bij de operatie betrokken. "Wanneer er een overdracht is van activiteiten, dan ben je onderworpen aan cao 32 bis die ook de rechten waarborgt van de mensen die in het bedrijf werken", aldus woordvoerder Mark De Mey van Volvo Cars Gent. "De werknemers worden ingepast in onze arbeidsvoorwaarden, die in de meeste gevallen beter zijn." De Zweedse autobouwer neemt die activiteiten over die ze zelf als 'strategisch' beschouwd. "Het versterkt onze logistieke keten, we besparen op transportkosten en de winstmarge voor de toeleverancier, en het is ook een teken van vertrouwen voor de toekomst," luidt het. (Belga/BO)