"Er zijn werkgelegenheidsgaranties om de productie op een redelijk niveau te kunnen handhaven", zegt Mark De Mey, de woordvoerder van Volvo Cars in Gent. Op hoeveel mensen de garantie precies betrekking heeft, wordt niet bekendgemaakt. In de Gentse Volvo-vestiging bouwen nu zowat 4.500 mensen de modellen C30, S40, V50, S60 en XC60.

De lening wordt aangewend voor investeringen in de Gentse fabriek om nieuwe modellen en varianten in productie te nemen, zo luidt het in een persbericht. "De lening stelt investeringen en jobs in Gent veilig en biedt Volvo Car Corporation financieringsstabiliteit voor autoprojecten met industrialisering in onze Belgische fabriek", aldus Stefan Jacoby, president en CEO van Volvo Car Corporation.

De waarborg van de Vlaamse overheid dekt 90 procent van de lening. Dat gebeurt via het stelsel van de Gigarant-waarborg, een waarborgregeling in het leven geroepen toen kredietverstrekking moeilijker werd na het uitbreken van de crisis. Vlaams minister-president Kris Peeters en Vlaams viceminister-president Ingrid Lieten waren bij de ondertekening aanwezig.

De kredietovereenkomst werd aangegaan met ING. De bank "is trots samen te werken met een van de meest succesvolle autoconstructeurs van Europa voor dit project dat zowel nationaal als regionaal belangrijk is", zegt Philippe Masset, managing director van ING Commercial Banking België.

Aan de toekenning van de overheidswaarborg gingen maanden van intensieve onderhandelingen vooraf. In 2009 was er al een principiële toezegging van de Vlaamse regering, maar de verkoop van Volvo aan het Chinese Geely stond de afronding toen in de weg. Nu bereikten Gigarant, Geely, Volvo Cars en ING België wel een definitief akkoord.

"Er zijn werkgelegenheidsgaranties om de productie op een redelijk niveau te kunnen handhaven", zegt Mark De Mey, de woordvoerder van Volvo Cars in Gent. Op hoeveel mensen de garantie precies betrekking heeft, wordt niet bekendgemaakt. In de Gentse Volvo-vestiging bouwen nu zowat 4.500 mensen de modellen C30, S40, V50, S60 en XC60. De lening wordt aangewend voor investeringen in de Gentse fabriek om nieuwe modellen en varianten in productie te nemen, zo luidt het in een persbericht. "De lening stelt investeringen en jobs in Gent veilig en biedt Volvo Car Corporation financieringsstabiliteit voor autoprojecten met industrialisering in onze Belgische fabriek", aldus Stefan Jacoby, president en CEO van Volvo Car Corporation. De waarborg van de Vlaamse overheid dekt 90 procent van de lening. Dat gebeurt via het stelsel van de Gigarant-waarborg, een waarborgregeling in het leven geroepen toen kredietverstrekking moeilijker werd na het uitbreken van de crisis. Vlaams minister-president Kris Peeters en Vlaams viceminister-president Ingrid Lieten waren bij de ondertekening aanwezig. De kredietovereenkomst werd aangegaan met ING. De bank "is trots samen te werken met een van de meest succesvolle autoconstructeurs van Europa voor dit project dat zowel nationaal als regionaal belangrijk is", zegt Philippe Masset, managing director van ING Commercial Banking België. Aan de toekenning van de overheidswaarborg gingen maanden van intensieve onderhandelingen vooraf. In 2009 was er al een principiële toezegging van de Vlaamse regering, maar de verkoop van Volvo aan het Chinese Geely stond de afronding toen in de weg. Nu bereikten Gigarant, Geely, Volvo Cars en ING België wel een definitief akkoord.