Er zou gemikt worden op een waarde van Volvo Cars van zowat 20 miljard dollar (17 miljard euro). De beursgang zou een van de grootste in Europa van dit jaar kunnen worden. Er gaan al langer geruchten dat Volvo Cars naar de aandelenmarkt gebracht zou kunnen worden.

Geely zou na die stap grootaandeelhouder willen blijven. Het Chinese autobedrijf kocht Volvo Cars in 2010 van het Amerikaanse autoconcern Ford voor een bedrag van circa 1,4 miljard euro. Volvo Cars en Geely wilden Reuters geen reactie geven.

Er zou gemikt worden op een waarde van Volvo Cars van zowat 20 miljard dollar (17 miljard euro). De beursgang zou een van de grootste in Europa van dit jaar kunnen worden. Er gaan al langer geruchten dat Volvo Cars naar de aandelenmarkt gebracht zou kunnen worden. Geely zou na die stap grootaandeelhouder willen blijven. Het Chinese autobedrijf kocht Volvo Cars in 2010 van het Amerikaanse autoconcern Ford voor een bedrag van circa 1,4 miljard euro. Volvo Cars en Geely wilden Reuters geen reactie geven.