Speciaal om de nieuwe werknemers te verwelkomen heeft de directie maandagnamiddag een spandoek opgehangen langs de Kennedylaan, meldt het bedrijf.

Het gebouw van de vroegere logistieke dienstverlener, naast de Volvo-fabriek, maakt voortaan integraal deel uit van Volvo Car Gent.

"De afdeling die het stockeren van goederen en het in de juiste volgorde leveren aan de Volvo-assemblagefabriek voor haar rekening nam, zal deel uitmaken van Material Planning and Logistics, en zal de naam 'Logistiek Center 1' krijgen", zegt plant manager Eric Van Landeghem.

In de Skaldenstraat bestaat er ook een 'Logistiek Center 2', waar onderdelen bestemd voor de assemblage in China en Maleisië worden klaargemaakt voor levering.

'Duurzame toekomst'

Vorig jaar nam de Gentse fabriek al de activiteiten en 160 personeelsleden over van toeleverancier van interieurafdelingen Johnson Controls Automotive in Assenede.

Conform "cao 32bis" behouden de overgenomen werknemers hun loon, beroepskwalificatie, anciënniteit, verantwoordelijkheden en arbeidsregeling.

Door de overnames stijgt de vaste tewerkstelling bij Volvo Car Gent tot ruim boven de 5.000 werknemers. Volgens gedelegeerd bestuurder Eric Van Landeghem is deze tweede overnameoperatie "opnieuw een teken van vertrouwen in een duurzame toekomst voor Volvo Car Gent". (Belga/NS)

Speciaal om de nieuwe werknemers te verwelkomen heeft de directie maandagnamiddag een spandoek opgehangen langs de Kennedylaan, meldt het bedrijf. Het gebouw van de vroegere logistieke dienstverlener, naast de Volvo-fabriek, maakt voortaan integraal deel uit van Volvo Car Gent."De afdeling die het stockeren van goederen en het in de juiste volgorde leveren aan de Volvo-assemblagefabriek voor haar rekening nam, zal deel uitmaken van Material Planning and Logistics, en zal de naam 'Logistiek Center 1' krijgen", zegt plant manager Eric Van Landeghem.In de Skaldenstraat bestaat er ook een 'Logistiek Center 2', waar onderdelen bestemd voor de assemblage in China en Maleisië worden klaargemaakt voor levering. Vorig jaar nam de Gentse fabriek al de activiteiten en 160 personeelsleden over van toeleverancier van interieurafdelingen Johnson Controls Automotive in Assenede.Conform "cao 32bis" behouden de overgenomen werknemers hun loon, beroepskwalificatie, anciënniteit, verantwoordelijkheden en arbeidsregeling.Door de overnames stijgt de vaste tewerkstelling bij Volvo Car Gent tot ruim boven de 5.000 werknemers. Volgens gedelegeerd bestuurder Eric Van Landeghem is deze tweede overnameoperatie "opnieuw een teken van vertrouwen in een duurzame toekomst voor Volvo Car Gent". (Belga/NS)