D'Ieteren hoopt tegen het Autosalon van Brussel in januari klaar te zijn met zijn online platform, meldt topman Denis Gorteman vrijdag aan De Tijd. De nieuwe verkoopmethode, zowel van wagens uit stock als op bestelling, zal aanvankelijk enkel beschikbaar zijn voor consumenten en voor het merk Volkswagen.

De online verkoop van nieuwe auto's is vandaag nog nagenoeg onbestaande. Volkswagen is na het Amerikaanse Tesla het eerste automerk in België dat de dienst zal aanbieden. Hoge verwachtingen heeft D'Ieteren dan ook niet.

"Onze doelstellingen liggen heel laag. We zullen zeker in het begin niet veel online verkopen. Stel dat het om 3 procent gaat, dan nog moeten die mensen bij ons de oplossing vinden. En die 3 procent zal ooit 5 of 10 procent worden. Alleen weten we niet wanneer", luidt het in de krant.

D'Ieteren hoopt tegen het Autosalon van Brussel in januari klaar te zijn met zijn online platform, meldt topman Denis Gorteman vrijdag aan De Tijd. De nieuwe verkoopmethode, zowel van wagens uit stock als op bestelling, zal aanvankelijk enkel beschikbaar zijn voor consumenten en voor het merk Volkswagen. De online verkoop van nieuwe auto's is vandaag nog nagenoeg onbestaande. Volkswagen is na het Amerikaanse Tesla het eerste automerk in België dat de dienst zal aanbieden. Hoge verwachtingen heeft D'Ieteren dan ook niet. "Onze doelstellingen liggen heel laag. We zullen zeker in het begin niet veel online verkopen. Stel dat het om 3 procent gaat, dan nog moeten die mensen bij ons de oplossing vinden. En die 3 procent zal ooit 5 of 10 procent worden. Alleen weten we niet wanneer", luidt het in de krant.