De top van Volkswagen maakte maandag zijn plannen bekend tijdens het bezoek van de Chinese premier Wen Jiabao en de Duitse bondskanselier Angela Merkel aan de Volkswagen-fabriek in Wolfsburg.

Volkswagen verlengt om te beginnen zijn samenwerking met de Chinese autoconstructeur FAW met 25 jaar. FAW en Volkswagen zijn sinds 1991 bondgenoten en hebben via een gezamenlijke onderneming fabrieken in Changchun, Dalian en Chengdu. In de
toekomst zullen beide autobouwers zich richten op projecten rond elektrische wagens, de ontwikkeling van nieuwe producten en financiële diensten.

Er komt ook een nieuwe fabriek in Urumqi, die Volkswagen met zijn lokale partner SAIC gaat bouwen. Het is de bedoeling dat de fabriek vanaf 2015 een productiecapaciteit telt van 50.000 wagens per jaar. De investering bedraagt 170 miljoen euro

China is de grootste verkoopmarkt voor Volkswagen. In 2011 verkocht de autobouwer er 2,26 miljoen auto's. De twee joint ventures, SAIC-Volkswagen en FAW-Volkswagen, stellen in totaal ongeveer 50.000 mensen tewerk en fabriceren wagens, versnellingsbakken, koetswerk en motoren in tien fabrieken. (Belga/BO)

De top van Volkswagen maakte maandag zijn plannen bekend tijdens het bezoek van de Chinese premier Wen Jiabao en de Duitse bondskanselier Angela Merkel aan de Volkswagen-fabriek in Wolfsburg. Volkswagen verlengt om te beginnen zijn samenwerking met de Chinese autoconstructeur FAW met 25 jaar. FAW en Volkswagen zijn sinds 1991 bondgenoten en hebben via een gezamenlijke onderneming fabrieken in Changchun, Dalian en Chengdu. In de toekomst zullen beide autobouwers zich richten op projecten rond elektrische wagens, de ontwikkeling van nieuwe producten en financiële diensten. Er komt ook een nieuwe fabriek in Urumqi, die Volkswagen met zijn lokale partner SAIC gaat bouwen. Het is de bedoeling dat de fabriek vanaf 2015 een productiecapaciteit telt van 50.000 wagens per jaar. De investering bedraagt 170 miljoen euro China is de grootste verkoopmarkt voor Volkswagen. In 2011 verkocht de autobouwer er 2,26 miljoen auto's. De twee joint ventures, SAIC-Volkswagen en FAW-Volkswagen, stellen in totaal ongeveer 50.000 mensen tewerk en fabriceren wagens, versnellingsbakken, koetswerk en motoren in tien fabrieken. (Belga/BO)