Met het aangevuld budget van 50 miljard gaat Volkswagen het aanbod van al zijn submerken moderniseren en uitbreiden. De Duitse autoreus heeft in totaal negen automerken onder zijn hoede, met onder meer Audi, Seat, Skoda en Lamborghini. Verwacht wordt dat binnenkort ook sportwagenfabrikant Porsche tot het concern behoort.

De investering wordt doorgevoerd in hybride en elektrische aandrijflijnen. In dat segment hebben de Duitsers namelijk een aanzienlijke achterstand op de concurrentie en Toyota in het bijzonder.

Volkswagen lijkt op dit moment de wind in de zeilen te hebben in groeimarkt China. De autobouwer wil tegen 2012 8 miljoen wagens hebben verkocht en 10 miljoen tegen 2015.

Met het aangevuld budget van 50 miljard gaat Volkswagen het aanbod van al zijn submerken moderniseren en uitbreiden. De Duitse autoreus heeft in totaal negen automerken onder zijn hoede, met onder meer Audi, Seat, Skoda en Lamborghini. Verwacht wordt dat binnenkort ook sportwagenfabrikant Porsche tot het concern behoort. De investering wordt doorgevoerd in hybride en elektrische aandrijflijnen. In dat segment hebben de Duitsers namelijk een aanzienlijke achterstand op de concurrentie en Toyota in het bijzonder. Volkswagen lijkt op dit moment de wind in de zeilen te hebben in groeimarkt China. De autobouwer wil tegen 2012 8 miljoen wagens hebben verkocht en 10 miljoen tegen 2015.