Voor de beursgang mikt de grootste autobouwer van Europa op eind september of begin oktober, zo heeft Volkswagen maandagavond meegedeeld. De volledige beursgang zou dan tegen het eind van het jaar afgerond moeten zijn.

De beursgang van Porsche wordt al sinds februari voorbereid. De grootste autoconstructeur uit Europa wil op die manier nieuwe geldbronnen aanboren. Er zou een achtste van de aandelen van Porsche op de beurs geplaatst worden. De Porsche-holding, Porsche SE, behoudt 25 procent plus een aandeel en zal zo beschikken over een blokkeringsminderheid.

De beursgang staat wel nog onder voorbehoud en is 'afhankelijk van de marktontwikkelingen'. Vooral de gevolgen van de oorlog in Oekraïne, de stijgende energieprijzen en de problemen in de toeleveringsketen maakten het niet gemakkelijk om een timing op de beursgang te plakken.

Voor de beursgang mikt de grootste autobouwer van Europa op eind september of begin oktober, zo heeft Volkswagen maandagavond meegedeeld. De volledige beursgang zou dan tegen het eind van het jaar afgerond moeten zijn. De beursgang van Porsche wordt al sinds februari voorbereid. De grootste autoconstructeur uit Europa wil op die manier nieuwe geldbronnen aanboren. Er zou een achtste van de aandelen van Porsche op de beurs geplaatst worden. De Porsche-holding, Porsche SE, behoudt 25 procent plus een aandeel en zal zo beschikken over een blokkeringsminderheid. De beursgang staat wel nog onder voorbehoud en is 'afhankelijk van de marktontwikkelingen'. Vooral de gevolgen van de oorlog in Oekraïne, de stijgende energieprijzen en de problemen in de toeleveringsketen maakten het niet gemakkelijk om een timing op de beursgang te plakken.