De Duitse autobouwer Volkswagen maakt haast met de uitbouw van zijn fabriekennetwerk in China. Van de zeven nieuwe fabrieken die VW er bouwt, zullen er vijf nog dit jaar open gaan.

Het doel van de Duitse expansie is heel eenvoudig. Volkswagen wil door meer lokale productie in China tegen 2018 Toyota en GM van de troon stoten als grootste autobouwer ter wereld.

Het Duitse autoconcern bouwt in China al ongeveer 20 automodellen van de merken Volkswagen, Skoda en Audi, en telt er momenteel al twaalf productiesites. Daarnaast wordt een vijftigtal modellen ingevoerd. Tegen 2015 moeten al 30 modellen lokaal gebouw worden. China is overigens nu al de belangrijkste verkoopsregio voor de autobouwer uit Wolfsburg.

Of ook de Spaanse dochter Seat binnenkort in China lokaal gaat produceren, heeft het moederbedrijf VW nog niet beslist.

Vrijdag maakte Volkswagen ook verkoopcijfers van de Chinese automarkt bekend. In het eerste halfjaar 2013 verkochten Volkswagen en zijn Chinese joint ventures meer dan 1,5 miljoen voertuigen, wat overeenstemt met een toename met 18,7 procent in vergelijking met een jaar eerder.

Van het luxemerk Audi werden van januari tot en met juni 228.100 voertuigen aan de man gebracht in China en Hong Kong. Op jaarbasis is dat een stijging met 17,7 procent. (AFP/BO)

De Duitse autobouwer Volkswagen maakt haast met de uitbouw van zijn fabriekennetwerk in China. Van de zeven nieuwe fabrieken die VW er bouwt, zullen er vijf nog dit jaar open gaan.Het doel van de Duitse expansie is heel eenvoudig. Volkswagen wil door meer lokale productie in China tegen 2018 Toyota en GM van de troon stoten als grootste autobouwer ter wereld. Het Duitse autoconcern bouwt in China al ongeveer 20 automodellen van de merken Volkswagen, Skoda en Audi, en telt er momenteel al twaalf productiesites. Daarnaast wordt een vijftigtal modellen ingevoerd. Tegen 2015 moeten al 30 modellen lokaal gebouw worden. China is overigens nu al de belangrijkste verkoopsregio voor de autobouwer uit Wolfsburg. Of ook de Spaanse dochter Seat binnenkort in China lokaal gaat produceren, heeft het moederbedrijf VW nog niet beslist.Vrijdag maakte Volkswagen ook verkoopcijfers van de Chinese automarkt bekend. In het eerste halfjaar 2013 verkochten Volkswagen en zijn Chinese joint ventures meer dan 1,5 miljoen voertuigen, wat overeenstemt met een toename met 18,7 procent in vergelijking met een jaar eerder.Van het luxemerk Audi werden van januari tot en met juni 228.100 voertuigen aan de man gebracht in China en Hong Kong. Op jaarbasis is dat een stijging met 17,7 procent. (AFP/BO)