De Duitse autoreus Volkswagen is van plan om een grote reorganisatie door te voeren aan de top van het bedrijf. Dat meldt de Duitse zakenkrant Handelsblatt op basis van bronnen bij het concern.

Verwacht wordt dat CEO Matthias Müller plaats ruimt voor Herbert Diess, de huidige chef van het merk Volkswagen.

De automaker zelf laat via een persbericht weten dat er enkele 'personele wijzigingen' in de raad van bestuur worden doorgevoerd, waaronder 'ook een aangepaste functie van de bestuursvoorzitter'. Voorts blijkt de 64-jarige Müller 'bereid om een bijdrage te leveren'.

Volgens bronnen bij het bedrijf worden de wissels vrijdag op de raad van toezicht besproken.

Sinds het dieselschandaal, dat de autobouwer miljarden kostte, is het Volkswagen menens om zijn rigide top-down-managementstructuur te veranderen. Regiomanagers en de afzonderlijke merken krijgen meer verantwoordelijkheid.

Het topmanagement van Volkswagen telt negen leden, inclusief Müller. Naast Müller zetelen nog een financieel directeur, managers voor het aankoopbeleid, juridische kwesties en human resources, de Audi-topman, de verantwoordelijke voor de truck-divisie en voor de Chinese operaties.

Het is op dit moment niet duidelijk hoeveel wijzigingen er worden doorgevoerd.

Diess kwam halfweg 2015 van BMW naar Volkswagen, amper enkele maanden voor het dieselschandaal losbarstte. Als directeur van het merk Volkswagen heeft hij al heel wat ervaring met de machtige vakbonden.

De huidige CEO Müller volgde op 25 september 2015, een paar dagen na het losbarsten van het dieselschandaal, Martin Winterkorn op.

In een reactie op de berichten rond de herschikking aan de top van de Duitse autoreus, klimt het Volkswagen-aandeel op de beurs van Frankfurt dinsdagmiddag ruim 4 procent hoger.

De Duitse autoreus Volkswagen is van plan om een grote reorganisatie door te voeren aan de top van het bedrijf. Dat meldt de Duitse zakenkrant Handelsblatt op basis van bronnen bij het concern.Verwacht wordt dat CEO Matthias Müller plaats ruimt voor Herbert Diess, de huidige chef van het merk Volkswagen.De automaker zelf laat via een persbericht weten dat er enkele 'personele wijzigingen' in de raad van bestuur worden doorgevoerd, waaronder 'ook een aangepaste functie van de bestuursvoorzitter'. Voorts blijkt de 64-jarige Müller 'bereid om een bijdrage te leveren'. Volgens bronnen bij het bedrijf worden de wissels vrijdag op de raad van toezicht besproken. Sinds het dieselschandaal, dat de autobouwer miljarden kostte, is het Volkswagen menens om zijn rigide top-down-managementstructuur te veranderen. Regiomanagers en de afzonderlijke merken krijgen meer verantwoordelijkheid. Het topmanagement van Volkswagen telt negen leden, inclusief Müller. Naast Müller zetelen nog een financieel directeur, managers voor het aankoopbeleid, juridische kwesties en human resources, de Audi-topman, de verantwoordelijke voor de truck-divisie en voor de Chinese operaties. Het is op dit moment niet duidelijk hoeveel wijzigingen er worden doorgevoerd.Diess kwam halfweg 2015 van BMW naar Volkswagen, amper enkele maanden voor het dieselschandaal losbarstte. Als directeur van het merk Volkswagen heeft hij al heel wat ervaring met de machtige vakbonden. De huidige CEO Müller volgde op 25 september 2015, een paar dagen na het losbarsten van het dieselschandaal, Martin Winterkorn op. In een reactie op de berichten rond de herschikking aan de top van de Duitse autoreus, klimt het Volkswagen-aandeel op de beurs van Frankfurt dinsdagmiddag ruim 4 procent hoger.