De autoverkoop in de Europese Unie is in maart opnieuw toegenomen. In totaal werden ruim 1,7 miljoen nieuwe personenwagens ingeschreven. Daarmee lagen de verkopen dicht bij het niveau van 1,8 miljoen van maart 2007 voor de crisis, licht sectororganisatie ACEA vrijdag toe.

Dealers verkochten vorige maand 6 procent meer auto's dan in maart vorig jaar. Het was al de 31ste maand op rij dat er meer wagens de showrooms uit reden dan een jaar eerder. Van de grote automarkten liet Italië de sterkste verkooptoename zien (plus 17,4 procent), gevolgd door Frankrijk (plus 7,5 procent). In België werd een toename met 2,1 procent genoteerd.

Het vorig jaar in een groot dieselschandaal verzeild geraakte Volkswagen zag zijn marktaandeel in Europa opnieuw licht teruglopen. Inclusief merken als Skoda, Seat, Audi en Porsche had de autobouwer in maart 22,2 procent van de markt in handen, tegen 23 procent een jaar eerder. Daarmee was maart de zevende maand op rij dat de marktleider ruimte moest prijsgeven aan zijn concurrenten.

Ook bij Peugeot Citroën en Ford liep het marktaandeel afgelopen maand iets terug. Renault won licht terrein. (Belga/BO)

De autoverkoop in de Europese Unie is in maart opnieuw toegenomen. In totaal werden ruim 1,7 miljoen nieuwe personenwagens ingeschreven. Daarmee lagen de verkopen dicht bij het niveau van 1,8 miljoen van maart 2007 voor de crisis, licht sectororganisatie ACEA vrijdag toe. Dealers verkochten vorige maand 6 procent meer auto's dan in maart vorig jaar. Het was al de 31ste maand op rij dat er meer wagens de showrooms uit reden dan een jaar eerder. Van de grote automarkten liet Italië de sterkste verkooptoename zien (plus 17,4 procent), gevolgd door Frankrijk (plus 7,5 procent). In België werd een toename met 2,1 procent genoteerd. Het vorig jaar in een groot dieselschandaal verzeild geraakte Volkswagen zag zijn marktaandeel in Europa opnieuw licht teruglopen. Inclusief merken als Skoda, Seat, Audi en Porsche had de autobouwer in maart 22,2 procent van de markt in handen, tegen 23 procent een jaar eerder. Daarmee was maart de zevende maand op rij dat de marktleider ruimte moest prijsgeven aan zijn concurrenten.Ook bij Peugeot Citroën en Ford liep het marktaandeel afgelopen maand iets terug. Renault won licht terrein. (Belga/BO)