Volkswagen neemt een aandeel van 90,1 procent in Italdesign Giugiaro, inclusief de rechten op de naam en patenten, luidt het.

De aandelen worden verworven door Volkswagens Italiaanse dochter Lamborghini. De resterende aandelen blijven in het bezit van de oprichtersfamilie Giugiaro.

Italdesign Giugiaro werd opgericht in 1968, realiseert een jaarlijkse omzet van 100 miljoen euro en stelt 800 mensen tewerk. De Italiaanse autodesigner en Volkswagen werken al lang samen. Zo tekenden stylisten van Giugiaro de eerste generatie van de Golf, een van de grootste successen van de Duitse groep.

Volkswagen neemt een aandeel van 90,1 procent in Italdesign Giugiaro, inclusief de rechten op de naam en patenten, luidt het. De aandelen worden verworven door Volkswagens Italiaanse dochter Lamborghini. De resterende aandelen blijven in het bezit van de oprichtersfamilie Giugiaro. Italdesign Giugiaro werd opgericht in 1968, realiseert een jaarlijkse omzet van 100 miljoen euro en stelt 800 mensen tewerk. De Italiaanse autodesigner en Volkswagen werken al lang samen. Zo tekenden stylisten van Giugiaro de eerste generatie van de Golf, een van de grootste successen van de Duitse groep.