De bedrijfswinst stijgt naar verwachting tot 11 miljard euro, nadat Volkswagen een jaar eerder nog een verlies boekte van 803 miljoen euro door de coronacrisis. Analisten hadden een lagere bedrijfswinst voorspeld.

De netto kasstroom in de auto-afdeling bedraagt ongeveer 10 miljard euro, meldt het bedrijf vrijdag nog. Het tekort in halfgeleiders waarmee de industrie te kampen heeft, zal volgens VW vooral een impact hebben op de resultaten van het tweede semester.

Het aandeel van Volkswagen won na de aankondiging 5 procent op de beurs van Frankfurt.

Volkswagen Group stelt zijn volledige halfjaarresultaten voor op 29 juli.

De bedrijfswinst stijgt naar verwachting tot 11 miljard euro, nadat Volkswagen een jaar eerder nog een verlies boekte van 803 miljoen euro door de coronacrisis. Analisten hadden een lagere bedrijfswinst voorspeld. De netto kasstroom in de auto-afdeling bedraagt ongeveer 10 miljard euro, meldt het bedrijf vrijdag nog. Het tekort in halfgeleiders waarmee de industrie te kampen heeft, zal volgens VW vooral een impact hebben op de resultaten van het tweede semester. Het aandeel van Volkswagen won na de aankondiging 5 procent op de beurs van Frankfurt. Volkswagen Group stelt zijn volledige halfjaarresultaten voor op 29 juli.