Door het gaslek maandagvoormiddag was de belangrijkste toegangsweg tot de luchthaven, de A201, korte tijd onderbroken. "De op een na grootste economische pool van ons land, de nationale luchthaven, is maar via één weg te bereiken", zegt Paul Hegge, algemeen directeur van Voka-Kamer van Koophandel Halle-Vilvoorde, in een persbericht.

"Vandaag hebben we gezien hoe een incident op de enige toegangsweg meteen voor problemen zorgt. Gelukkig werd het probleem redelijk snel opgelost, maar bij een ernstiger incident zijn de gevolgen niet te overzien."

Voka-Kamer van Koophandel Halle-Vilvoorde pleit al jaren voor een tweede toegangsweg. Die moet zorgen voor een rechtstreekse verbinding van de luchthaven met de E40 vanuit Leuven.

De werkgeversorganisatie meent dat de tweede verbinding niet alleen als alternatief kan fungeren bij incidenten, maar dat ze ook voor een deel het verkeer zou weghouden van de nu al verzadigde Brusselse ring. (Belga/BO)

Door het gaslek maandagvoormiddag was de belangrijkste toegangsweg tot de luchthaven, de A201, korte tijd onderbroken. "De op een na grootste economische pool van ons land, de nationale luchthaven, is maar via één weg te bereiken", zegt Paul Hegge, algemeen directeur van Voka-Kamer van Koophandel Halle-Vilvoorde, in een persbericht. "Vandaag hebben we gezien hoe een incident op de enige toegangsweg meteen voor problemen zorgt. Gelukkig werd het probleem redelijk snel opgelost, maar bij een ernstiger incident zijn de gevolgen niet te overzien." Voka-Kamer van Koophandel Halle-Vilvoorde pleit al jaren voor een tweede toegangsweg. Die moet zorgen voor een rechtstreekse verbinding van de luchthaven met de E40 vanuit Leuven. De werkgeversorganisatie meent dat de tweede verbinding niet alleen als alternatief kan fungeren bij incidenten, maar dat ze ook voor een deel het verkeer zou weghouden van de nu al verzadigde Brusselse ring. (Belga/BO)