DEME noteerde vroeger al op de beurs, maar dan als onderdeel van bouwgroep CFE. Vanaf vandaag - donderdag 30 juni - noteert het bedrijf afzonderlijk op de beurs. De afzonderlijk notering moet DEME meer zichtbaarheid geven. Holding Ackermans & van Haaren blijft meerderheidsaandeelhouder van beide beursgenoteerde bedrijven.

Bij opening ging DEME ruim 15 procent hoger en noteerde het duidelijk boven de referentieprijs van 96 euro. CFE noteerde dan weer duidelijk onder de referentieprijs van 10 euro.

Lees verder onder de video (reportage Kanaal Z)

Het aandeel van baggeraar en offshore-specialist DEME sloot de handelsdag op Euronext Brussel uiteindelijk 9,38 procent hoger af op 105 euro. De resterende bouwactiviteiten die bij CFE bleven, werden door de beleggers op 8,25 euro per aandeel gewaardeerd. Woensdagavond was een gecombineerd aandeel 106 euro waard.

DEME begon als baggeraar, maar is uitgegroeid tot een wereldspeler op het gebied van offshore. Het bedrijf wil zich ook toeleggen op groene waterstof. Zo bouwt het een fabriek voor groene waterstof in Oman.

DEME noteerde vroeger al op de beurs, maar dan als onderdeel van bouwgroep CFE. Vanaf vandaag - donderdag 30 juni - noteert het bedrijf afzonderlijk op de beurs. De afzonderlijk notering moet DEME meer zichtbaarheid geven. Holding Ackermans & van Haaren blijft meerderheidsaandeelhouder van beide beursgenoteerde bedrijven. Bij opening ging DEME ruim 15 procent hoger en noteerde het duidelijk boven de referentieprijs van 96 euro. CFE noteerde dan weer duidelijk onder de referentieprijs van 10 euro. Lees verder onder de video (reportage Kanaal Z)Het aandeel van baggeraar en offshore-specialist DEME sloot de handelsdag op Euronext Brussel uiteindelijk 9,38 procent hoger af op 105 euro. De resterende bouwactiviteiten die bij CFE bleven, werden door de beleggers op 8,25 euro per aandeel gewaardeerd. Woensdagavond was een gecombineerd aandeel 106 euro waard. DEME begon als baggeraar, maar is uitgegroeid tot een wereldspeler op het gebied van offshore. Het bedrijf wil zich ook toeleggen op groene waterstof. Zo bouwt het een fabriek voor groene waterstof in Oman.