Daarmee scoort de Vlerick school wel nog altijd een stuk beter dan de TiasNimbas business School in Tilburg (24ste) of de Solvay business School (35ste). "Die daling is voor ons geen probleem," benadrukt Patrick De Greve, general director van de Vlerick School.

"Wij zijn een business school met een zeer brede portefeuille aan diensten en een sterke score in één programma wordt afgezwakt door een lagere score in een ander programma. Zo'n algemene ranking is de som van de som van de som van onze ranking in verschillende opleidingen. Naast het klassieke full time MBA-programma en het part-time executive MBA-programma profileren we ons sterk op de snel groeiende markt van executive educationprogramma's met zowel op als op maat van klanten gemaakte opleidingen. Op de geconsolideerde rankings van de scholen die verschillende programma's aanbieden komen er altijd een aantal nieuwe spelers bij. Drie ervan zullen in de ranking wellicht over ons gesprongen zijn. Maar elke productlijn is een apart verhaal. Zo legt de Vlerick school al een tijd vooral de nadruk op executive education waar we werken rond thema's als innovatie management, strategie en leiderschap of sales management."

De Greve benadrukt ook dat sommige parameters bij de opstelling van de rankings niet altijd in het voordeel van de Vlerick school spelen. "Zo zijn 60 van de 80 programma's die we aanbieden in het Nederlands. Als we die allemaal vervangen door Engelstalige programma's zullen we wellicht stijgen in de ranking maar ook al zijn we aan het internationaliseren, Vlerick heeft ook nog altijd een lokale roeping."

De top vijf van de FT-ranking van Europese business schools is in vergelijking met vorig jaar ongewijzigd gebleven. Op 1 staat het Parijse HEC, gevolgd door de London Business School, Insead (Fontainebleau/Singapore), IMD (Lausanne) en de Spaanse IE Business School (Spanje).

A.M.

De volledige ranking vindt u hier

Daarmee scoort de Vlerick school wel nog altijd een stuk beter dan de TiasNimbas business School in Tilburg (24ste) of de Solvay business School (35ste). "Die daling is voor ons geen probleem," benadrukt Patrick De Greve, general director van de Vlerick School."Wij zijn een business school met een zeer brede portefeuille aan diensten en een sterke score in één programma wordt afgezwakt door een lagere score in een ander programma. Zo'n algemene ranking is de som van de som van de som van onze ranking in verschillende opleidingen. Naast het klassieke full time MBA-programma en het part-time executive MBA-programma profileren we ons sterk op de snel groeiende markt van executive educationprogramma's met zowel op als op maat van klanten gemaakte opleidingen. Op de geconsolideerde rankings van de scholen die verschillende programma's aanbieden komen er altijd een aantal nieuwe spelers bij. Drie ervan zullen in de ranking wellicht over ons gesprongen zijn. Maar elke productlijn is een apart verhaal. Zo legt de Vlerick school al een tijd vooral de nadruk op executive education waar we werken rond thema's als innovatie management, strategie en leiderschap of sales management." De Greve benadrukt ook dat sommige parameters bij de opstelling van de rankings niet altijd in het voordeel van de Vlerick school spelen. "Zo zijn 60 van de 80 programma's die we aanbieden in het Nederlands. Als we die allemaal vervangen door Engelstalige programma's zullen we wellicht stijgen in de ranking maar ook al zijn we aan het internationaliseren, Vlerick heeft ook nog altijd een lokale roeping." De top vijf van de FT-ranking van Europese business schools is in vergelijking met vorig jaar ongewijzigd gebleven. Op 1 staat het Parijse HEC, gevolgd door de London Business School, Insead (Fontainebleau/Singapore), IMD (Lausanne) en de Spaanse IE Business School (Spanje). A.M. De volledige ranking vindt u hier