De Vlaamse regering heeft op voorstel van Vlaams minister van Mobiliteit Hilde Crevits de aankoop goedgekeurd voor 38 trams voor Antwerpen en 10 trams voor Gent. Aan de investering is een bedrag van 128,6 miljoen euro gekoppeld. De opdracht werd toegewezen aan constructeur Bombardier. Maar of dat voor de vestiging in Brugge geldt, is niet zeker. Volgens topman Johan Van den Bussche zal in ieder geval een deel van de bestelling worden toegewezen aan Brugge.

"Het gaat om de grootste bestelling ooit van nieuwe trams voor De Lijn", aldus minister Crevits. "Zoals in de beheersovereenkomst vooropgesteld, zorgen de nieuwe trams voor een verhoging van het reizigerscomfort en de toegankelijkheid," luidt het.

Gent en Antwerpen krijgen er elk 10 lange trams van 42,6 meter bij, die zeven wagendelen tellen en 11 meter langer zijn dan de huidige Hermelijntrams. De trams kunnen tot 380 reizigers vervoeren. De 28 andere trams zijn bestemd voor Antwerpen en hebben een lengte van 31,4 meter.

Eind 2014 worden de voertuigen in gebruik genomen. De 48 trams zijn de eerste schijf van een bestelling van 88 tramstellen.

De Lijn telt nu in totaal De Lijn 359 trams: 115 Hermelijnen, 196 PCC-trams en 48 Kusttrams. Na het nieuwe order zal De Lijn over 221 trams met grote capaciteit beschikken. (Belga/BO)

De Vlaamse regering heeft op voorstel van Vlaams minister van Mobiliteit Hilde Crevits de aankoop goedgekeurd voor 38 trams voor Antwerpen en 10 trams voor Gent. Aan de investering is een bedrag van 128,6 miljoen euro gekoppeld. De opdracht werd toegewezen aan constructeur Bombardier. Maar of dat voor de vestiging in Brugge geldt, is niet zeker. Volgens topman Johan Van den Bussche zal in ieder geval een deel van de bestelling worden toegewezen aan Brugge. "Het gaat om de grootste bestelling ooit van nieuwe trams voor De Lijn", aldus minister Crevits. "Zoals in de beheersovereenkomst vooropgesteld, zorgen de nieuwe trams voor een verhoging van het reizigerscomfort en de toegankelijkheid," luidt het.Gent en Antwerpen krijgen er elk 10 lange trams van 42,6 meter bij, die zeven wagendelen tellen en 11 meter langer zijn dan de huidige Hermelijntrams. De trams kunnen tot 380 reizigers vervoeren. De 28 andere trams zijn bestemd voor Antwerpen en hebben een lengte van 31,4 meter. Eind 2014 worden de voertuigen in gebruik genomen. De 48 trams zijn de eerste schijf van een bestelling van 88 tramstellen. De Lijn telt nu in totaal De Lijn 359 trams: 115 Hermelijnen, 196 PCC-trams en 48 Kusttrams. Na het nieuwe order zal De Lijn over 221 trams met grote capaciteit beschikken. (Belga/BO)