De regering heeft dat woensdagavond beslist, meldt persagentschap Belga. Meyrem Almaci van oppositiepartij Groen reageerde via Twitter meteen op het nieuws.

Later meer.

Twijfel

De Vlaamse regering had het Uplaceproject midden februari reeds goedgekeurd, op voorwaarde van een openbaar onderzoek. Daarop konden gemeenten en belangenorganisaties hun bezwaarschriften indienen.

Het project leek echter steeds onzekerder te worden, nadat eerst bij Open VLD en CD&V en vervolgens N-VA twijfels over de haalbaarheid waren gerezen. Zo had N-VA-voorzitter Bart De Wever in mei van dit jaar nog laten optekenen dat 'het mij zou verbazen als het er komt.'

Voorwaarden

Tijdens een openbaar onderzoek werden 73 bezwaarschriften ingediend.

Onder meer op basis van die bezwaarschriften worden de plannen nu aangepast. Er komen 'strakke mobiliteitsvoorwaarden'. Het gewestelijk ruimtelijk uitvoeringsplan (GRUP) treedt niet meteen in werking. En als er tegen eind 2017 geen garanties zijn voor het geplande GEN-station en de busverbinding van De Lijn, treden de nieuwe ruimtelijke plannen zelfs helemaal niet in werking en valt men terug op de bestaande plannen.

Het GRUP wordt nu voor advies voorgelegd aan de Raad van State. Begin volgend jaar zal de Vlaamse regering definitief beslissen over het dossier.

(Belga/KVDA/RR)

De regering heeft dat woensdagavond beslist, meldt persagentschap Belga. Meyrem Almaci van oppositiepartij Groen reageerde via Twitter meteen op het nieuws. Later meer.De Vlaamse regering had het Uplaceproject midden februari reeds goedgekeurd, op voorwaarde van een openbaar onderzoek. Daarop konden gemeenten en belangenorganisaties hun bezwaarschriften indienen. Het project leek echter steeds onzekerder te worden, nadat eerst bij Open VLD en CD&V en vervolgens N-VA twijfels over de haalbaarheid waren gerezen. Zo had N-VA-voorzitter Bart De Wever in mei van dit jaar nog laten optekenen dat 'het mij zou verbazen als het er komt.' Tijdens een openbaar onderzoek werden 73 bezwaarschriften ingediend. Onder meer op basis van die bezwaarschriften worden de plannen nu aangepast. Er komen 'strakke mobiliteitsvoorwaarden'. Het gewestelijk ruimtelijk uitvoeringsplan (GRUP) treedt niet meteen in werking. En als er tegen eind 2017 geen garanties zijn voor het geplande GEN-station en de busverbinding van De Lijn, treden de nieuwe ruimtelijke plannen zelfs helemaal niet in werking en valt men terug op de bestaande plannen. Het GRUP wordt nu voor advies voorgelegd aan de Raad van State. Begin volgend jaar zal de Vlaamse regering definitief beslissen over het dossier.(Belga/KVDA/RR)