De organisaties Buurtsuper.be en Vlaamse Federatie van Persverkopers hebben daarom beslist de procedureslag gewoon verder te zetten, maar het Waalse Prodipresse haakt af. "Om financiële redenen", zegt Luc Ardies van Buurtsuper.be.

De discussie over de verhoging van de transportkost in 2009, van 103 naar 219 euro per maand, blijft dus aanslepen. Het Brusselse hof van beroep beval in mei vorig jaar de stopzetting van de prijsverhoging en AMP moest ook dat deel van de transportvergoeding terugbetalen dat niet objectief verantwoord was.

Hof van beroep

Maar AMP bracht de zaak tot bij het Hof van Cassatie, dat eind vorig jaar de veroordeling deels verbrak. De zaak moet daardoor terug naar het hof van beroep, maar deze keer in Antwerpen.

De voorbije maanden probeerden de zelfstandigenorganisaties tot een akkoord te komen met AMP, maar dat is volgens Ardies mislukt. "Er zit dus niets anders op dan de verdere procedure uitzitten."

Hij zegt dat AMP er een procedureslag van heeft gemaakt, met alle gevolgen van dien. "Gelukkig hebben we met Buurtsuper.be in het verleden genoeg financiële reserves opgebouwd om die procedureslag aan te kunnen." Ardies betreurt ook dat een klacht bij de Mededingingsautoriteit zonder reactie bleef. (Belga/NS)

De organisaties Buurtsuper.be en Vlaamse Federatie van Persverkopers hebben daarom beslist de procedureslag gewoon verder te zetten, maar het Waalse Prodipresse haakt af. "Om financiële redenen", zegt Luc Ardies van Buurtsuper.be. De discussie over de verhoging van de transportkost in 2009, van 103 naar 219 euro per maand, blijft dus aanslepen. Het Brusselse hof van beroep beval in mei vorig jaar de stopzetting van de prijsverhoging en AMP moest ook dat deel van de transportvergoeding terugbetalen dat niet objectief verantwoord was.Maar AMP bracht de zaak tot bij het Hof van Cassatie, dat eind vorig jaar de veroordeling deels verbrak. De zaak moet daardoor terug naar het hof van beroep, maar deze keer in Antwerpen.De voorbije maanden probeerden de zelfstandigenorganisaties tot een akkoord te komen met AMP, maar dat is volgens Ardies mislukt. "Er zit dus niets anders op dan de verdere procedure uitzitten." Hij zegt dat AMP er een procedureslag van heeft gemaakt, met alle gevolgen van dien. "Gelukkig hebben we met Buurtsuper.be in het verleden genoeg financiële reserves opgebouwd om die procedureslag aan te kunnen." Ardies betreurt ook dat een klacht bij de Mededingingsautoriteit zonder reactie bleef. (Belga/NS)