Bijna tachtig procent van de ondernemingen die de afgelopen zes maanden een lening aanvroegen bij de bank, kreeg minstens een deel van de gevraagde financiering toegekend, zo blijkt uit de studie. De ondernemingen stelden wel vast dat de waarborgvoorwaarden en de informatievereisten om een lening te krijgen, verstrengd zijn. Vier op de tien ondernemingen verwachten dat het de komende zes maanden moeilijker zal worden om een lening te krijgen.

Van de ondervraagde ondernemingen vroeg bijna de helft de afgelopen zes maanden een lening aan bij de bank. Ruim de helft investeert het geleende geld in nieuwe grond, gebouwen, uitrusting of voertuigen. Bijna vier op de tien gebruikte het geld als werkkapitaal.

Bijna tachtig procent van de ondernemingen die de afgelopen zes maanden een lening aanvroegen bij de bank, kreeg minstens een deel van de gevraagde financiering toegekend, zo blijkt uit de studie. De ondernemingen stelden wel vast dat de waarborgvoorwaarden en de informatievereisten om een lening te krijgen, verstrengd zijn. Vier op de tien ondernemingen verwachten dat het de komende zes maanden moeilijker zal worden om een lening te krijgen. Van de ondervraagde ondernemingen vroeg bijna de helft de afgelopen zes maanden een lening aan bij de bank. Ruim de helft investeert het geleende geld in nieuwe grond, gebouwen, uitrusting of voertuigen. Bijna vier op de tien gebruikte het geld als werkkapitaal.