Het snel groeiende Hict (40 medewerkers) biedt als onafhankelijke adviesverlener strategische, logistieke en it-oplossingen aan in de gezondheidssector (ziekenhuizen, zorginstellingen). Het bedrijf heeft al activiteiten in onder meer België, Zwitserland, Nederland en Noord-Amerika.

De stap in het Midden-Oosten is een vrij belangrijke stap: "Onze partner uit Dubai heeft een goed vertakt netwerk waarlangs wij onze diensten kunnen aanbieden in een tiental landen in het Midden Oosten," zegt Jan Demey van Hict. "Het is de bedoeling om oplossingen en meerwaarde te bieden aan klanten die we samen wil dienen. De oplossingen die wij aanbieden voor een betere en efficiëntere gezondheidszorg, moeten er voor zorgen dat de zorgverstrekkers zich maximaal kunnen concentreren op hun core business. Overigens kunnen wij ook leren van het consultancymodel in het Midden Oosten."

Hict werd pas in 2004 opgericht en kende de voorbije jaren een gestage en zelfs spectaculaire groei als een soort van "Deloitte" voor de gezondheidssector. De samenwerking tussen Hict en Oliva werd zopas ondertekend op de Arab Health Conference in Dubai.

Koen Allaert, topman van Flanders Investement & Trade, onderkent het belang van dienstbedrijven als Hict helemaal. "Internationaal ondernemen is niet alleen een zaak van goederen exporteren, maar ook van het uitdragen van Vlaamse kennis en expertise," zegt Allaert. "Hict is op dat vlak een voorbeeld. De toekomst van Vlaanderen zal meer en meer liggen in de kenniseconomie en de overdracht van expertise."

KC

Het snel groeiende Hict (40 medewerkers) biedt als onafhankelijke adviesverlener strategische, logistieke en it-oplossingen aan in de gezondheidssector (ziekenhuizen, zorginstellingen). Het bedrijf heeft al activiteiten in onder meer België, Zwitserland, Nederland en Noord-Amerika. De stap in het Midden-Oosten is een vrij belangrijke stap: "Onze partner uit Dubai heeft een goed vertakt netwerk waarlangs wij onze diensten kunnen aanbieden in een tiental landen in het Midden Oosten," zegt Jan Demey van Hict. "Het is de bedoeling om oplossingen en meerwaarde te bieden aan klanten die we samen wil dienen. De oplossingen die wij aanbieden voor een betere en efficiëntere gezondheidszorg, moeten er voor zorgen dat de zorgverstrekkers zich maximaal kunnen concentreren op hun core business. Overigens kunnen wij ook leren van het consultancymodel in het Midden Oosten." Hict werd pas in 2004 opgericht en kende de voorbije jaren een gestage en zelfs spectaculaire groei als een soort van "Deloitte" voor de gezondheidssector. De samenwerking tussen Hict en Oliva werd zopas ondertekend op de Arab Health Conference in Dubai. Koen Allaert, topman van Flanders Investement & Trade, onderkent het belang van dienstbedrijven als Hict helemaal. "Internationaal ondernemen is niet alleen een zaak van goederen exporteren, maar ook van het uitdragen van Vlaamse kennis en expertise," zegt Allaert. "Hict is op dat vlak een voorbeeld. De toekomst van Vlaanderen zal meer en meer liggen in de kenniseconomie en de overdracht van expertise." KC