Volgens De Tijd heeft het Vlaams Energiebedrijf (VEB), dat onlangs werd opgericht door de Vlaamse regering, interesse in bepaalde activiteiten van het noodlijdende groenestroombedrijf. Het VEB zou daarbij mikken op een significant minderheidsbelang in de Vlaamse activa. De raad van bestuur zou echter niet willen deelnemen aan het volledige reddingsplan, luidt het.

Een formeel bod van het Vlaams Energiebedrijf op de Vlaamse activa is er nog niet. Daarvoor zou het VEB wachten op gegevens van Electrawinds.

In een reactie op het bod van VEB stelt Vlaams parlementslid Björn Rzoska (Groen) 'dat het totaal onzinnig zou zijn dat ook het Vlaamse Energiebedrijf als overheidsvehikel zich in het dossier gaat mengen'. "Er is nu al een probleem van coördinatie tussen de verschillende participerende overheidsvehikels. Een van de grote problemen in het dossier is net dat er vanuit zoveel verschillende overheidsvehikels in het bedrijf is geparticipeerd. Die totale versnippering hebben de positie en het toezicht van de Vlaamse overheid verzwakt. Nu nog eens via het VEB overheidsgeld in het bedrijf pompen terwijl er ook interesse is van privé-investeerders lijkt ons totaal onzinnig", verduidelijkt Rzoska.

Electrawinds is op dit moment al via De Gimv, de federale participatiemaatschappij (FPIM), en Vlaanderen (PMV, Gigarant en de Vlaamse energieholding) verbonden met overheidsvehikels.(Belga/BO)

Volgens De Tijd heeft het Vlaams Energiebedrijf (VEB), dat onlangs werd opgericht door de Vlaamse regering, interesse in bepaalde activiteiten van het noodlijdende groenestroombedrijf. Het VEB zou daarbij mikken op een significant minderheidsbelang in de Vlaamse activa. De raad van bestuur zou echter niet willen deelnemen aan het volledige reddingsplan, luidt het.Een formeel bod van het Vlaams Energiebedrijf op de Vlaamse activa is er nog niet. Daarvoor zou het VEB wachten op gegevens van Electrawinds. In een reactie op het bod van VEB stelt Vlaams parlementslid Björn Rzoska (Groen) 'dat het totaal onzinnig zou zijn dat ook het Vlaamse Energiebedrijf als overheidsvehikel zich in het dossier gaat mengen'. "Er is nu al een probleem van coördinatie tussen de verschillende participerende overheidsvehikels. Een van de grote problemen in het dossier is net dat er vanuit zoveel verschillende overheidsvehikels in het bedrijf is geparticipeerd. Die totale versnippering hebben de positie en het toezicht van de Vlaamse overheid verzwakt. Nu nog eens via het VEB overheidsgeld in het bedrijf pompen terwijl er ook interesse is van privé-investeerders lijkt ons totaal onzinnig", verduidelijkt Rzoska. Electrawinds is op dit moment al via De Gimv, de federale participatiemaatschappij (FPIM), en Vlaanderen (PMV, Gigarant en de Vlaamse energieholding) verbonden met overheidsvehikels.(Belga/BO)