Qwise, een specialist in systeemintegratie, werd opgericht in 2002. Het bedrijf draaide in 2009 een omzet van ruim 10,5 miljoen euro, met een operationele marge van 13 procent. Het bedrijf wordt vanaf 1 juli in de boeken van Vision IT opgenomen.

Het Waals-Brabantse bedrijf is van plan om op een later tijdstip Qwise voor 100 procent over te nemen. Voorlopig blijft het echter nog bij 60 procent. Om de overname mogelijk te maken, heeft Vision IT een lening van 10 miljoen euro herschikt bij KBC.

Daarnaast heeft het bedrijf een zogenaamde 'club deal' afgesloten met KBC, Dexia en BNP Paribas Fortis, waarbij de drie banken samen 11,8 miljoen euro lenen. Vision IT wil dat geld naar eigen zeggen gebruiken 'om de positie in Duitsland te consolideren'.

Qwise, een specialist in systeemintegratie, werd opgericht in 2002. Het bedrijf draaide in 2009 een omzet van ruim 10,5 miljoen euro, met een operationele marge van 13 procent. Het bedrijf wordt vanaf 1 juli in de boeken van Vision IT opgenomen. Het Waals-Brabantse bedrijf is van plan om op een later tijdstip Qwise voor 100 procent over te nemen. Voorlopig blijft het echter nog bij 60 procent. Om de overname mogelijk te maken, heeft Vision IT een lening van 10 miljoen euro herschikt bij KBC. Daarnaast heeft het bedrijf een zogenaamde 'club deal' afgesloten met KBC, Dexia en BNP Paribas Fortis, waarbij de drie banken samen 11,8 miljoen euro lenen. Vision IT wil dat geld naar eigen zeggen gebruiken 'om de positie in Duitsland te consolideren'.