Dat schrijven De Standaard en Het Nieuwsblad. Filip Balcaen zou daarmee Marc Coucke als euromiljardair onttronen.

De verkoop van het vinylbedrijf IVC zit volgens de kranten in de laatste rechte lijn en zou eerstdaags rond moeten geraken. De verkoop zal van Balcaen een van de rijkste Vlamingen maken.

In 2004 verkocht hij zijn tapijtgroep Balta voor 600 miljoen euro. De vinyldivisie, die hij toen voor zichzelf hield, verkoopt hij nu, tien jaar later, door aan de Amerikaanse eigenaars van Quickstep, de beursgenoteerde groep Mohawk. Deze keer zou het om een verkoopbedrag inclusief schulden van één miljard euro gaan.

Mohawk, dat al het West-Vlaamse Unilin (Quickstep) bezit, wordt door de overname de grootste fabrikant ter wereld van vinylparket. Bij IVC werken 1.400 mensen. (Belga/KVDA)

Dat schrijven De Standaard en Het Nieuwsblad. Filip Balcaen zou daarmee Marc Coucke als euromiljardair onttronen.De verkoop van het vinylbedrijf IVC zit volgens de kranten in de laatste rechte lijn en zou eerstdaags rond moeten geraken. De verkoop zal van Balcaen een van de rijkste Vlamingen maken. In 2004 verkocht hij zijn tapijtgroep Balta voor 600 miljoen euro. De vinyldivisie, die hij toen voor zichzelf hield, verkoopt hij nu, tien jaar later, door aan de Amerikaanse eigenaars van Quickstep, de beursgenoteerde groep Mohawk. Deze keer zou het om een verkoopbedrag inclusief schulden van één miljard euro gaan. Mohawk, dat al het West-Vlaamse Unilin (Quickstep) bezit, wordt door de overname de grootste fabrikant ter wereld van vinylparket. Bij IVC werken 1.400 mensen. (Belga/KVDA)