De verzoeningsvergadering tussen piloten en directie bij Brussels Airlines is maandagochtend om 09.15 uur van start gegaan. Later - om 12.15 uur - hebben enkele piloten die deelnemen aan het overleg meegedeeld dat er een pauze ingelast wordt tot 15 uur.

De directie heeft een nieuw voorstel op tafel gelegd, maar over de inhoud willen de piloten voorlopig niets kwijt. De tweede stakingsdag op woensdag vindt hoe dan ook plaats.

Heel wat stakende piloten hadden maandagmorgen voor het gebouw van de luchtvaartmaatschappij postgevat om uiting te geven aan hun ongenoegen over de voorstellen die de directie tot dusver gedaan heeft.

Door de staking van de piloten is maandag drie kwart van de vluchten van Brussels Airlines geschrapt. De piloten beslisten om maandag en woensdag het werk neer te leggen na een maandenlang conflict met de directie over onder meer pensioenen, lonen en de balans tussen werk en privé.

De directie deed een eerste voorstel, met onder meer drie procent meer vergoeding in de vorm van een zogenaamd cafetariaplan en zes extra verlofdagen voor zestigplussers,maar dat wezen de bonden af. Ook de integratie van Brussels Airlines in Eurowings, de lowcosttak van het Duitse Lufthansa, speelt een rol in het conflict.

Ook de integratie van Brussels Airlines in Eurowings, de lowcosttak van het Duitse Lufthansa, speelt een rol in het conflict.

Volgens Paul Buekenhout van de christelijke bediendebond LBC-NVK moet de moedermaatschappij "met een duidelijk plan voor Brussels Airlines komen".

Lufthansa liet vorige week donderdag weten 'zeer bezorgd' te zijn om de staking bij Brussels Airlines.

De staking is nog maar de tweede in de zestienjarige geschiedenis van de Belgische luchtvaartmaatschappij. In 2013 staakten de piloten al eens een dag. Bij Brussels Airlines werken ongeveer vijfhonderd piloten.

De staking woensdag valt samen met de ruimere vakbondsbetoging tegen het pensioenbeleid van de regering-Michel in Brussel.

De verzoeningsvergadering tussen piloten en directie bij Brussels Airlines is maandagochtend om 09.15 uur van start gegaan. Later - om 12.15 uur - hebben enkele piloten die deelnemen aan het overleg meegedeeld dat er een pauze ingelast wordt tot 15 uur.De directie heeft een nieuw voorstel op tafel gelegd, maar over de inhoud willen de piloten voorlopig niets kwijt. De tweede stakingsdag op woensdag vindt hoe dan ook plaats.Heel wat stakende piloten hadden maandagmorgen voor het gebouw van de luchtvaartmaatschappij postgevat om uiting te geven aan hun ongenoegen over de voorstellen die de directie tot dusver gedaan heeft. Door de staking van de piloten is maandag drie kwart van de vluchten van Brussels Airlines geschrapt. De piloten beslisten om maandag en woensdag het werk neer te leggen na een maandenlang conflict met de directie over onder meer pensioenen, lonen en de balans tussen werk en privé. De directie deed een eerste voorstel, met onder meer drie procent meer vergoeding in de vorm van een zogenaamd cafetariaplan en zes extra verlofdagen voor zestigplussers,maar dat wezen de bonden af. Ook de integratie van Brussels Airlines in Eurowings, de lowcosttak van het Duitse Lufthansa, speelt een rol in het conflict.Ook de integratie van Brussels Airlines in Eurowings, de lowcosttak van het Duitse Lufthansa, speelt een rol in het conflict. Volgens Paul Buekenhout van de christelijke bediendebond LBC-NVK moet de moedermaatschappij "met een duidelijk plan voor Brussels Airlines komen". Lufthansa liet vorige week donderdag weten 'zeer bezorgd' te zijn om de staking bij Brussels Airlines. De staking is nog maar de tweede in de zestienjarige geschiedenis van de Belgische luchtvaartmaatschappij. In 2013 staakten de piloten al eens een dag. Bij Brussels Airlines werken ongeveer vijfhonderd piloten.De staking woensdag valt samen met de ruimere vakbondsbetoging tegen het pensioenbeleid van de regering-Michel in Brussel.