De nettowinst voor de eerste zes maanden klokte af op 456 miljoen euro, 2 procent minder dan in dezelfde periode vorig jaar. Het incasso of premie-inkomen van Ageas steeg daarentegen met 5 procent tot 9 miljard euro. Zowel bij de levensverzekeringen als bij de schadeverzekeringen stegen de inkomsten.

De lage rentevoeten en onrust op de aandelenmarkten wogen op de nettomeerwaarden, klinkt het. Daarnaast was er de stormschade die vooral in België en het Verenigd Koninkrijk geld kostte aan Ageas: 75 miljoen euro om precies te zijn. Door de hyperinflatie in Turkije moest de Belgische verzekeraar ook een kost van 16 miljoen euro boeken. Positief was dan weer een meerwaarde van 45 miljoen euro op de verkoop van een Britse verzekeringsportefeuille. De combined ratio van Ageas, die de winstgevendheid uitdrukt op basis van kosten versus premie-inkomsten, verslechterde lichtjes tot 94,9 procent.

'Zowel operationeel als commercieel presteerden we zeer goed in alle regio's en productlijnen. Ook opmerkelijk is het post-covid verkoopmomentum in de meeste Aziatische landen', zegt Ageas-topman Hans De Cuyper in een toelichting. Onder meer in China verkocht de Belgische verzekeraar veel nieuwe levensverzekeringscontracten. De CEO verwacht over heel 2022 een nettowinst van 1 miljard euro te kunnen halen.

In België, waar Ageas actief is onder de merknaam AG Insurance, steeg het incasso met 5 procent, zowel bij de levensverzekeringen als de schadeverzekeringen. Maar de weersomstandigheden wogen op de combined ratio (94,6 procent). Bij de ongevallen- en woningverzekeringen was de trend wel positief. De nettowinst in België steeg met 28 procent tot 245 miljoen euro.

Voor eind oktober gaat Ageas een interimdividend van 1,5 euro uitkeren. De volgende drie jaar wil het concern 1,5 à 1,8 miljard euro uitdelen aan zijn aandeelhouders, waarbij het dividend met 6 à 10 procent per jaar zou stijgen. Ageas bevestigde woensdag dat "het totaal betaalde bedrag zal uitkomen in het hogere deel van de aanvankelijk gecommuniceerde range".

Het aandeel van Ageas staat woensdagmiddag ongeveer 1,88 procent hoger

De nettowinst voor de eerste zes maanden klokte af op 456 miljoen euro, 2 procent minder dan in dezelfde periode vorig jaar. Het incasso of premie-inkomen van Ageas steeg daarentegen met 5 procent tot 9 miljard euro. Zowel bij de levensverzekeringen als bij de schadeverzekeringen stegen de inkomsten. De lage rentevoeten en onrust op de aandelenmarkten wogen op de nettomeerwaarden, klinkt het. Daarnaast was er de stormschade die vooral in België en het Verenigd Koninkrijk geld kostte aan Ageas: 75 miljoen euro om precies te zijn. Door de hyperinflatie in Turkije moest de Belgische verzekeraar ook een kost van 16 miljoen euro boeken. Positief was dan weer een meerwaarde van 45 miljoen euro op de verkoop van een Britse verzekeringsportefeuille. De combined ratio van Ageas, die de winstgevendheid uitdrukt op basis van kosten versus premie-inkomsten, verslechterde lichtjes tot 94,9 procent. 'Zowel operationeel als commercieel presteerden we zeer goed in alle regio's en productlijnen. Ook opmerkelijk is het post-covid verkoopmomentum in de meeste Aziatische landen', zegt Ageas-topman Hans De Cuyper in een toelichting. Onder meer in China verkocht de Belgische verzekeraar veel nieuwe levensverzekeringscontracten. De CEO verwacht over heel 2022 een nettowinst van 1 miljard euro te kunnen halen. In België, waar Ageas actief is onder de merknaam AG Insurance, steeg het incasso met 5 procent, zowel bij de levensverzekeringen als de schadeverzekeringen. Maar de weersomstandigheden wogen op de combined ratio (94,6 procent). Bij de ongevallen- en woningverzekeringen was de trend wel positief. De nettowinst in België steeg met 28 procent tot 245 miljoen euro.Voor eind oktober gaat Ageas een interimdividend van 1,5 euro uitkeren. De volgende drie jaar wil het concern 1,5 à 1,8 miljard euro uitdelen aan zijn aandeelhouders, waarbij het dividend met 6 à 10 procent per jaar zou stijgen. Ageas bevestigde woensdag dat "het totaal betaalde bedrag zal uitkomen in het hogere deel van de aanvankelijk gecommuniceerde range". Het aandeel van Ageas staat woensdagmiddag ongeveer 1,88 procent hoger