De index van het onderzoeksinstituut Ifo klokt in augustus af op 107,5 punten, tegen 106,2 punten in juli. Daarmee belandt de index op het hoogste peil sinds april 2012. Analisten hielden rekening met een gemiddelde toename tot 107 punten.

"De Duitse economie schakelt een versnelling hoger', liet Ifo-econoom Kai Carstensen in een toelichting optekenen." Volgens Carstensen tonen de bedrijfsleiders zich tevreden over het huidige bedrijfsklimaat, en neemt ook het optimisme over het toekomstige bedrijfsklimaat - zij het voorzichtig - toe.

De zogenaamde Ifo-index index wordt elke maand berekend op basis van een rondvraag bij zowat 7.000 ondernemers. (Reuters/BO)

De index van het onderzoeksinstituut Ifo klokt in augustus af op 107,5 punten, tegen 106,2 punten in juli. Daarmee belandt de index op het hoogste peil sinds april 2012. Analisten hielden rekening met een gemiddelde toename tot 107 punten."De Duitse economie schakelt een versnelling hoger', liet Ifo-econoom Kai Carstensen in een toelichting optekenen." Volgens Carstensen tonen de bedrijfsleiders zich tevreden over het huidige bedrijfsklimaat, en neemt ook het optimisme over het toekomstige bedrijfsklimaat - zij het voorzichtig - toe.De zogenaamde Ifo-index index wordt elke maand berekend op basis van een rondvraag bij zowat 7.000 ondernemers. (Reuters/BO)