Het vertrouwen van de ondernemers staat voor de vijfde maand op rij negatief, blijkt uit de conjunctuurbarometer van de Nationale Bank van België (NBB). De indicator die dat vertrouwen peilt, belandde in april op -3,2 tegenover -0,7 in maart. Het ondernemersvertrouwen kende vorige maand nog een lichte toename tegenover februari.

Vooral ondernemers in de bouwsector (0,5 tegenover 5,2) verloren in april veel vertrouwen, en ook ondernemers in de verwerkende nijverheid (-6,1 tegenover -3,1) werden pessimistischer.

In de handel daarentegen steeg de indicator voor de tweede opeenvolgende maand (-3,6 tegenover -5,9). In de dienstverlening aan bedrijven (5,7 tegenover 5,3) was er een geringe verbetering.

Het vertrouwen van de ondernemers staat voor de vijfde maand op rij negatief, blijkt uit de conjunctuurbarometer van de Nationale Bank van België (NBB). De indicator die dat vertrouwen peilt, belandde in april op -3,2 tegenover -0,7 in maart. Het ondernemersvertrouwen kende vorige maand nog een lichte toename tegenover februari.Vooral ondernemers in de bouwsector (0,5 tegenover 5,2) verloren in april veel vertrouwen, en ook ondernemers in de verwerkende nijverheid (-6,1 tegenover -3,1) werden pessimistischer. In de handel daarentegen steeg de indicator voor de tweede opeenvolgende maand (-3,6 tegenover -5,9). In de dienstverlening aan bedrijven (5,7 tegenover 5,3) was er een geringe verbetering.