De verkoop betreft de dentale software Julie, Arseus Dental Lab, Arseus Dental Solutions Benelux en Arseus Dental Solutions France Ouest.

Die activiteiten zijn goed voor een jaaromzet van zowat 70 miljoen euro. Henry Schein is volgens Arseus de grootste leverancier ter wereld van gezondheidsproducten en -diensten aan medische, tandheelkundige en veterinaire praktijken.

Voor het beursgenoteerde bedrijf uit Waregem is de verkoop een 'belangrijke stap in de voltooiing' van de vorig jaar aangekondigde analyse van de strategische opties, zowel binnen als buiten het bedrijf, voor de divisies Healthcare Solutions en Healthcare Specialties.

Over de resterende activiteiten van die divisies verwacht het bedrijf in de eerste helft van dit jaar meer nieuws te kunnen aankondigen. Volgens CEO Ger van Jeveren kan Arseus dankzij de verkoop onder meer voort investeren in de wereldwijde uitrol van de Fagron-activiteiten. Fagron levert grondstoffen voor magistrale bereidingen en is de groeimotor van Arseus. (Belga/BO)

De verkoop betreft de dentale software Julie, Arseus Dental Lab, Arseus Dental Solutions Benelux en Arseus Dental Solutions France Ouest. Die activiteiten zijn goed voor een jaaromzet van zowat 70 miljoen euro. Henry Schein is volgens Arseus de grootste leverancier ter wereld van gezondheidsproducten en -diensten aan medische, tandheelkundige en veterinaire praktijken. Voor het beursgenoteerde bedrijf uit Waregem is de verkoop een 'belangrijke stap in de voltooiing' van de vorig jaar aangekondigde analyse van de strategische opties, zowel binnen als buiten het bedrijf, voor de divisies Healthcare Solutions en Healthcare Specialties. Over de resterende activiteiten van die divisies verwacht het bedrijf in de eerste helft van dit jaar meer nieuws te kunnen aankondigen. Volgens CEO Ger van Jeveren kan Arseus dankzij de verkoop onder meer voort investeren in de wereldwijde uitrol van de Fagron-activiteiten. Fagron levert grondstoffen voor magistrale bereidingen en is de groeimotor van Arseus. (Belga/BO)