Het Canadese bedrijf leed in het kwartaal dat op 3 maart afliep een verlies van 125 miljoen dollar (94 miljoen euro), tegenover een winst van 934 miljoen een jaar eerder. De omzet daalde van 5,2 miljard dollar naar 4,2 miljard.

De resultaten zijn slechter dan analisten hadden verwachten en het nieuws leidde meteen tot een daling van het aandeel van RiM met negen procent.

Dalende BlackBerry-verkoop

De slechte cijfers zijn het gevolg van een dalende verkoop van de BlackBerry. RiM verscheepte in het voorbije kwartaal 11,1 miljoen stuks, 21 procent minder dan in het vorige kwartaal. Het verkocht ook 500.000 PlayBook-tablets.

RiM kreunt onder de concurrentie van de iPhone van Apple en smartphones die draaien op het Android-besturingssysteem van Google. (KVDA)

Het Canadese bedrijf leed in het kwartaal dat op 3 maart afliep een verlies van 125 miljoen dollar (94 miljoen euro), tegenover een winst van 934 miljoen een jaar eerder. De omzet daalde van 5,2 miljard dollar naar 4,2 miljard. De resultaten zijn slechter dan analisten hadden verwachten en het nieuws leidde meteen tot een daling van het aandeel van RiM met negen procent. Dalende BlackBerry-verkoop De slechte cijfers zijn het gevolg van een dalende verkoop van de BlackBerry. RiM verscheepte in het voorbije kwartaal 11,1 miljoen stuks, 21 procent minder dan in het vorige kwartaal. Het verkocht ook 500.000 PlayBook-tablets. RiM kreunt onder de concurrentie van de iPhone van Apple en smartphones die draaien op het Android-besturingssysteem van Google. (KVDA)