De verkoop van bedrijfswagens blijft het goed doen binnen de Europese Unie. De laatste maand van de zomervakantie is de verkoop met 6,1 procent gestegen in vergelijking met een jaar eerder. Dat heeft de Europese brancheorganisatie voor de automobielindustrie ACEA vrijdag bekendgemaakt.

Vorige maand werden er welgeteld 104.686 bedrijfswagens aan de man gebracht. De stijging is te danken aan de verkoop van bestelwagens. Vrachtwagens en bussen daarentegen verkochten minder goed in augustus.

In België nam de verkoop in augustus op jaarbasis met 5,9 procent toe tot 3.256. In de periode januari-augustus gaat het om 37.226 voertuigen, een daling met 3 procent.

Van de grote Europese markten liet Duitsland in augustus een verkoopstijging optekenen van 7,7 procent, maar in Frankrijk daalde de verkoop met 6,1 procent. In Groot-Brittannië nam de verkoop met bijna 11 procent toe en in Italië met 10,5 procent.

Gedurende de eerste 8 maanden van dit jaar ging de verkoop van bedrijfsvoertuigen met ruim 9 procent omhoog tot 1,17 miljoen wagens. (Belga/NS)

De verkoop van bedrijfswagens blijft het goed doen binnen de Europese Unie. De laatste maand van de zomervakantie is de verkoop met 6,1 procent gestegen in vergelijking met een jaar eerder. Dat heeft de Europese brancheorganisatie voor de automobielindustrie ACEA vrijdag bekendgemaakt.Vorige maand werden er welgeteld 104.686 bedrijfswagens aan de man gebracht. De stijging is te danken aan de verkoop van bestelwagens. Vrachtwagens en bussen daarentegen verkochten minder goed in augustus. In België nam de verkoop in augustus op jaarbasis met 5,9 procent toe tot 3.256. In de periode januari-augustus gaat het om 37.226 voertuigen, een daling met 3 procent. Van de grote Europese markten liet Duitsland in augustus een verkoopstijging optekenen van 7,7 procent, maar in Frankrijk daalde de verkoop met 6,1 procent. In Groot-Brittannië nam de verkoop met bijna 11 procent toe en in Italië met 10,5 procent.Gedurende de eerste 8 maanden van dit jaar ging de verkoop van bedrijfsvoertuigen met ruim 9 procent omhoog tot 1,17 miljoen wagens. (Belga/NS)