Bpost zag omzet en nettowinst stijgen, zo meldt het bedrijf.

De bedrijfsopbrengsten kwamen in het tweede kwartaal uit op 613,5 miljoen euro (+1,7 procent) en de nettowinst bedroeg 93,2 miljoen euro (+13,5 procent). Daarmee doet het bedrijf het beter dan analisten hadden verwacht.

Minder brieven

Ondanks het extra verkiezingsdrukwerk, ziet Bpost het brievenvolume structureel wel sterker dalen dan verwacht. De daling zou over het hele jaar kunnen uitkomen op 5,5 procent, terwijl het bedrijf tot nu uitging van een daling met 5 procent.

De achteruitgang van de brievenpost werd opnieuw gecompenseerd door 'de aanhoudende groei van de pakketten en andere inkomstenbronnen (zoals internationale post en Bpost-bank, nvdr) en de voortgezette kostenbeheersing', aldus Bpost in een persbericht.

Hoger dividend?

Bpost heeft 'er alle vertrouwen in' dat de operationele resultaten in de tweede jaarhelft in lijn zullen liggen met die van vorig jaar 'en dat we dus de vooruitgang die we in het eerste semester hebben geboekt, zullen kunnen behouden'.

In dat geval zal het bedrijf een hoger dividend kunnen uitkeren dan in 2013. Dat is goed nieuws voor de staat, die ruim de helft van de aandelen van bpost bezit.

'Ik ben ervan overtuigd dat de inspanningen die we leveren op het vlak van nieuwe activiteiten als tegengewicht kunnen dienen voor de evolutie van onze postactiviteit', zegt ook bpost-CEO Koen Van Gerven. (Belga/KVDA)

Bpost zag omzet en nettowinst stijgen, zo meldt het bedrijf.De bedrijfsopbrengsten kwamen in het tweede kwartaal uit op 613,5 miljoen euro (+1,7 procent) en de nettowinst bedroeg 93,2 miljoen euro (+13,5 procent). Daarmee doet het bedrijf het beter dan analisten hadden verwacht. Ondanks het extra verkiezingsdrukwerk, ziet Bpost het brievenvolume structureel wel sterker dalen dan verwacht. De daling zou over het hele jaar kunnen uitkomen op 5,5 procent, terwijl het bedrijf tot nu uitging van een daling met 5 procent. De achteruitgang van de brievenpost werd opnieuw gecompenseerd door 'de aanhoudende groei van de pakketten en andere inkomstenbronnen (zoals internationale post en Bpost-bank, nvdr) en de voortgezette kostenbeheersing', aldus Bpost in een persbericht. Bpost heeft 'er alle vertrouwen in' dat de operationele resultaten in de tweede jaarhelft in lijn zullen liggen met die van vorig jaar 'en dat we dus de vooruitgang die we in het eerste semester hebben geboekt, zullen kunnen behouden'. In dat geval zal het bedrijf een hoger dividend kunnen uitkeren dan in 2013. Dat is goed nieuws voor de staat, die ruim de helft van de aandelen van bpost bezit. 'Ik ben ervan overtuigd dat de inspanningen die we leveren op het vlak van nieuwe activiteiten als tegengewicht kunnen dienen voor de evolutie van onze postactiviteit', zegt ook bpost-CEO Koen Van Gerven. (Belga/KVDA)