Veolia had vorig jaar, na een pak tegenstrubbeling, voor 3,4 miljard euro een belang van 29,9 procent in Suez overgekocht van energiereus Engie. Het bedrijf wil door Suez in te lijven uitgroeien tot een wereldspeler.

Het bedrijf Suez probeert al maanden te voorkomen dat het wordt overgenomen door zijn sectorgenoot. Half januari had Suez nog aangekondigd dat het daarbij steun had gekregen van de investeringsfondsen Ardian en Global Infrastructure Partners (GIP), die een bod van 18 euro per aandeel lanceerden.

'De herhaalde pogingen voor een vriendschappelijke oplossing, zijn allemaal op verzet gestuit', meldt Veolia in een mededeling. De raad van bestuur heeft daarom beslist om een overnamebod uit te brengen tegen 18 euro per aandeel voor de 70,1 procent van het kapitaal dat nog niet in het bezit is van Veolia. Dat komt neer op een totaal bedrag van 7,9 miljard euro.

Veolia had vorig jaar, na een pak tegenstrubbeling, voor 3,4 miljard euro een belang van 29,9 procent in Suez overgekocht van energiereus Engie. Het bedrijf wil door Suez in te lijven uitgroeien tot een wereldspeler. Het bedrijf Suez probeert al maanden te voorkomen dat het wordt overgenomen door zijn sectorgenoot. Half januari had Suez nog aangekondigd dat het daarbij steun had gekregen van de investeringsfondsen Ardian en Global Infrastructure Partners (GIP), die een bod van 18 euro per aandeel lanceerden. 'De herhaalde pogingen voor een vriendschappelijke oplossing, zijn allemaal op verzet gestuit', meldt Veolia in een mededeling. De raad van bestuur heeft daarom beslist om een overnamebod uit te brengen tegen 18 euro per aandeel voor de 70,1 procent van het kapitaal dat nog niet in het bezit is van Veolia. Dat komt neer op een totaal bedrag van 7,9 miljard euro.